Samsung Galaxy S23 FE (Fan Edition)

Samsung Galaxy S22 FE modellen gjorde många besvikna på grund av att den inte riktigt erbjöd samma värde som tidigare modeller i samma serie. Samsungs Fan Edition serien har vunnit popularitet eftersom den första mobiltelefonen i serien levererade högpresterande prestanda och förstklassig design till ett överkomligt pris. 
Den nyligen presenterade Samsung Galaxy S23 FE är en imponerande smartphone som kommer med en mängd avancerade funktioner.
En av dessa anmärkningsvärda funktioner hos mobiltelefonen är fingeravtrycksläsaren som finns under displayens yta och som lägger till ett extra lager av säkerhet för att skydda sin ägares personliga uppgifter. Denna smarta integration möjliggör enkel och säker upplåsning av enheten med bara ett fingertryck.
Displayen är i vanlig ordning stor och har ett punch hål för selfie kameran samt relativt tunna ramar runt om.
Det är uppenbart att den lånar många av samma designegenskaper som Samsung Galaxy S23.
Mobilen har en platt baksida prydd med ett glasskikt och tre distinkta kameraringar. Dess kanter är konstruerad av aluminium och visar fint böjda kanter. Det är dock värt att notera att hörnen på mobiltelefonen kan kännas något vassa.
Denna smartphone har stereo högtalare men saknar hörlursuttag.
Dessutom är telefonen utrustad med en IP-68 Certifiering vilket ger trygghet för dem som lever en aktiv livsstil. Mobiltelefonen klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Samsung Galaxy S23 FE har som förväntat ett lägre pris än standardtelefonen Samsung Galaxy S23. Det betyder att det är bäst att se den som ett mer budgetvänligt alternativ snarare än en helt likvärdig modell.
Det kommer att finnas totalt fyra färgalternativ att välja mellan och dessa färger är mint, lila, grädde och grafit.

På framsidan har Samsung Galaxy S23 FE en AMOLED display på 6,4 tum med en adaptiv bilduppdaterings frekvens på 120Hz och Corning Gorilla Glass 5 skydd. Det är viktigt att veta att det är en äldre version av Gorilla Glas.
Displayen har 1080×2340 pixlar vilket innebär att den hamnar på 403 PPI (pixlar per tum).
Bildförhållandet är på 19:5 så displayen är långsmal men inte fullt ut lika långsmal som en del andra smartphones.
Mobiltelefonens display erbjuder en uppslukande tittarupplevelse för alla dina multimediabehov.
Telefonen drivs av en åttakärnig Exynos 2200 processor vilket är en kraftfull processor tillverkad av Samsung, som säkerställer sömlös prestanda och smidig multitasking kapacitet. Med denna processor under chassit levererar Samsung Galaxy S23 FE imponerande hastighet och lyhördhet.
Denna flaggskepps processor kan utan ansträngning hantera alla uppgifter och under dagligt bruk fungerar den sömlöst och uppvisar inga antydningar till eftersläpning eller lagg. Spelprestandan är också genomgående jämn.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB och den bättre varianten har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Mobiltelefonen saknar plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare i efterhand. Om du är en person som laddar ner många stora appar, sparar mängder med bilder och videor i din smartphone är det naturligtvis bättre ifall du beställer den bättre varianten. Men för att kunna fatta ett sådant beslut behöver man innan beställning inse att det finns flera olika varianter av samma smartphone. Detta är en liten detalj som många människor missar helt och hållet eftersom de inte är pålästa och kunniga inom området mobiltelefoner. Hur kan man beställa dyra tekniska produkter utan att först ta reda på exakt vad det är man beställer?
Denna flaggskepps mobil  har tre kameralinser bestående av en 50 Megapixlars primär sensor (vidvinkel lins), en 12 Megapixlars (ultra vidvinkel lins) och en 8 Megapixlars kameralins (telefoto lins). Det är värt att notera att teleobjektivet har sett en minskning av kapaciteten jämfört med den vanliga Samsung Galaxy S23 och stöder endast 3x digital zoom istället för 10x som erbjuds av den modellen. På framsidan rymmer mobiltelefonen en 10 Megapixlars kameralins (vidvinkel lins).
Kamerasystemet har PDAF, optisk bildstabilisering, 3× optisk zoom och en LED blixt.
Det är möjligt att ta fantastiska fotografier och videor med telefonens imponerande kameror. Samsung Galaxy S23 FE är utrustad med överlägsen linsteknik som ger skarpa och detaljerade bilder så att man kan släppa loss sin kreativitet.
Operativsystemet är Android 13 med Samsungs anpassade skinn One UI 5.1 som ett lager ovanpå. Det rör sig alltså inte om ett rent operativsystem vilket är att föredra.
En av de utmärkande egenskaperna hos Samsung Galaxy S23 FE är dess otroliga 4500 mAh batteri vilken säkerställer långvarig användning utan konstant behov av laddning. Detta är perfekt för användare som är mycket beroende av sin smartphone under hela dagen.
Batteriet har stöd för laddning på 25W.
Sammantaget är denna smartphone  en smartphone i toppklass som kombinerar en fantastisk display, robust hållbarhet, långvarig batteritid och exceptionella kamerafunktioner vilket gör den till ett fantastiskt val för tekniskt kunniga individer.
En Samsung Galaxy S23 Fe kommer enligt vissa källor kosta från 599 dollar vilket motsvarar ungefär kronor 6500 kronor exklusive moms och priset med moms skulle därmed bli 8100 kronor. Det rör sig alltså inte riktigt om någon så kallad flaggskepps dödade men den är trots allt betydligt billigare än standard Samsung Galaxy S23.
Var en medveten mobilköpare. Undvik att beställa en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på specifikationer, funktioner, konstruktion och pris. Allt för många människor beställer en ny smartphone utan att ens ögna igenom specifikationerna innan man gör sin beställning.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?