Motorola Moto G73

Motorola Moto G73 är en i raden av många andra mobiltelefoner med liknande pris och specifikationer i den hårt konkurrensutsatta kategorin budgetmobiler i övre mellansegmentet.
Displayen avbryts av en punch håls selfie kamera och hakan är en aning för tjock men ramarna på andra ställen är relativt tunna.
Den har en lätt böjd baksida belagd i en lätt glans som tyvärr drar till sig fingeravtryck och smuts.
Mobiltelefonen har ett chassi av plast inklusive dess baksida och kanterna runt om.
Man bibehåller samma färgschema genomgående både på baksidan och sidorna vilket gör det att den ser tjusig ut.
Runt kanterna sitter volym och Powerknappen med den sistnämnda som också fungerar som en funktionsduglig fingeravtrycksläsare. USB-C porten och hörlursuttaget finns på undersidan, med facket för dubbla SIM-kort placerad på vänster långsida. Mobiltelefonen kan ta två nano SIM kort men man kan välja att byta ut ett mot ett microSD kort ifall man skulle föredra detta.
Den här mobiltelefonen har stereo högtalare och till och med ett hörlursuttag vilket har blivit ganska ovanligt när det gäller moderna lite dyrare smartphones.
Motorola Moto G73 5G finns i två färger. Midnight Blue (svart-blå) och Lucent White (en varmare nyans av vitt).

Displayen är en LCD display på 6,5 tum med 1080×2400 pixlar och den har en pixeltäthet på 405 PPI (pixlar per tum). 
Bildförhållandet är 20:9 och displayen har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz som säkerställer smidig scrollning och snabb navigering.l
Eftersom det här är en prisvärd mobiltelefon är det inte förvånande att se en LCD display snarare än AMOLED. Trots det erbjuder displayen massor av detaljer och livfulla färger som verkligen poppar upp.
Den åttakärniga MediaTek Dimensity 930 processorn är relativt kraftfull och den hanterar alla grundläggande arbetsuppgifter relativt enkelt och man kommer bara att stöta på problem när man använder de mest krävande apparna och mobilspelen.
Motorola Moto G73 existerar i två olika varianter med en basmodell med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB och en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB.
Minnesmängden är möjlig att utöka i efterhand genom att montera in ett minneskort.
Den här telefonen har dock gott om plats från start och att man kan få mer ifall det skulle behövas längre fram i tiden är en klar fördel.
Denna smartphone kommer med Android 13 direkt ur kartongen och det är en nästan helt ren version av operativsystemet. Det ger bland annat fördelen av att underlätta för snabba uppdateringar av systemet eftersom tillverkaren inte först är tvungen att anpassa sitt skinn.
På baksidan sitter två kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) och en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerasystemet har PDAF, Autofokus och LED blixt.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Förutsatt att det finns tillräckligt med naturligt ljus kan du förvänta dig bra exponering och en anständig mängd dynamiskt omfång. Bilder tagna med kamerorna är i allmänhet verklighetstrogna.
Det finns dock ett stort fall i bildkvalitet när man tar bilder i svagt ljus.
Mobilen är utrustad med ett 5000mAh batteri  som vanligtvis kan klara en hel dags användning.
Letar du efter en billig smartphone som klarar alla dina vardagsuppgifter på ett korrekt sätt kan den här mobiltelefonen vara ett bra alternativ men kolla även upp andra smartphones inom samma prisklass för att försöka välja bästa möjliga mobiltelefon för pengarna.
Det finns flera olika kategorier när det gäller mobiltelefoner och inom dessa kategorier varierar priset på mobilen. 
Var en medveten mobilköpare. Undvik att beställa en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på specifikationer, funktioner, konstruktion och pris. Allt för många människor beställer en ny smartphone utan att ens ögna igenom specifikationerna innan man gör sin beställning.
En Motorola Moto G73 kostar kronor och det priset gäller för varianten med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?