Xiaomi 14 Pro

Xiaomi har nu presenterat Xiaomi 14 Pro, en smartphone som utan tvekan fungerar som företagets mest avancerade flaggskepps mobil hittills.
Designspråket för mobiltelefonen har inte förändrats mycket jämfört med föregående generation och den mest uppenbara skillnaden är kameramodulen på baksidan.
Modulen med tre kameralinser är placerad i det övre vänstra hörnet på baksidan. En stor fyrkantig glasbit är fäst på ytan, med en vertikal Leica logotyp tryckt i mitten.
Kanterna runt mobiltelefonen är av metall och bakstycket är täckt av flera lager glas.
Displayen är stor och av hög kvalitet med ett litet punch hål för selfie kameran i mitten av displayens överkant samt en optisk fingeravtrycksläsare under displayens yta.
Krökningen på displayen och bakstycket är faktiskt densamma.
Samtliga fyra sidor av displayen samt hörnen är böjda nedåt med samma krökning. Fördelen med den här designen är att den ger utseendet och känslan av en rak display samt glidkänslan av en böjd display.
Det finns en Powerknapp och volymknappar på höger långsida av mobiltelefonen.
Xiaomi 14 Pro har fyra högtalare med Dolby Atmos vilket är bra på många sätt. Det är en av flera funktioner som medför att denna smartphone blir en utmärkt multimedia mobil. 
Mobiltelefonerna i den här serien  har alla en IP-68 Certifiering vilket innebär att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Telefonen finns i färgerna svart, Rock Green, White och i en Titanium Special Edition modell.

Displayen är en AMOLED display på 6,73 tum med 1440×3200 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 522 PPI (pixlar per tum).
Den har bildförhållandet 20:9 och skyddas av 
Xiaomi Longjing Glas vilket är mobiltillverkarens egen producerade skyddsglas.
Displayen är skarp och tydlig med tjusiga färger och bra betraktnings vinklar.
Xiaomi 14 Pro är först med att använda sig av den helt nya åttakärniga Snapdragon 8 Gen 2 processorn. Vi förväntar oss att inom kort se flera flaggskepps mobiler med samma processor under de kommande månaderna.
Detta är en kraftfull topp processor som lovar en anmärkningsvärd ökning av övergripande prestanda och energieffektivitet.
Den här nya mobiltelefonen är en av de snabbaste mobiltelefinerna  idag, om inte den snabbaste.
Basmodellen har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
De båda bättre varianterna har ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 512 GB och ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på otroliga 1 TB.
Med så pass mycket minnesmängd från start behöver man knappast heller möjligheten att utöka minnesmängden så en minneskort plats saknas.
Vikten av att ha gott om utrymme i sin smartphone är dessvärre en detalj som många människor missar att se till. Välj alltid en smartphone med gott om plats för uppdateringar, appar, bilder och så vidare.
Mobilen levereras med HyperOS vilket är ett nytt system utvecklat av Xiaomi som är baserat på Googles operativsystem Android 14.
Den nyligen tillkännagivna Xiaomi 14 serien är faktiskt de första mobilerna som kör företagets förment effektivare och mer interoperabla skinn HyperOS som syftar till att överbrygga klyftan mellan mobiltelefiner, bilar och hem elektronik.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 50 Megapixlar (telefoto lins) och en kameralins på 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). 
Kamerasystemet har dubbla pixel PDAF, Laser Autofokus, optisk bildstabilisering, 3.2×optisk zoom och har dubbla LED blixtar. Kamerorna har Leica linser.
Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins).
Xiaomi lovar till och med bättre bild resultat jämfört med föregående modell Xiaomi 13 Pro. Man kan nog ha höga förväntningar på kvaliteten på de bilder man tar med den här mobiltelefonens kameralinser.
Denna smartphone har ett 4880 mAh batteri som stöder 120W snabbladdning och 50W trådlös laddning vilket matchar föregångarens kapacitet i detta avseende.
Xiaomi 14 och Xiaomi 14 Pro kommer att vara exklusiva för Kina under en tid innan en trolig global lansering.
Mobiltelefonen kommer att kosta från 650 Euro vilket motsvarar ungefär 7660 kronor exklusive moms så det är väl tydligt för alla att det rör sig om en flaggskepps mobil. 
Det finns flera olika kategorier  när det gäller mobiltelefoner och inom dessa kategorier varierar priset på mobilen. 
Var en medveten mobilköpare . Undvik att beställa en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på specifikationer, funktioner, konstruktion och pris. Allt för många människor beställer en ny smartphone utan att ens ögna igenom specifikationerna innan man gör sin beställning.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?