Motorola Edge 40

Motorola Edge 40 är en kompetent och kraftfull premium Motorola mobiltelefon i övre mellanklassen.
Den har en liknande böjd display som Motorola Edge 40 Pro. Krökningen gör att den har en minimal synlig svart kant på långsidorna och de övre och nedre ramarna är också snyggt smala.
Displayen är stor med ett litet punch hål i mitten av displayens överkant.
Under displayens yta sitter en optisk fingeravtrycksläsare som låser upp mobiltelefonen snabbt och smidigt nästan varje gång.
Baksidan av denna smartphone är faktiskt konstläder vilket ger ytterligare en touch av klass. Finishen är skönt mjuk och behaglig att ta på och den är också ganska greppvänlig.
På grund av att både displayens långsidor och bakstyckets kanter är avrundade är kanterna av metall ganska tunna.
Det finns stereo högtalare men den saknar hörlursuttag vilket är vanligt hos lite dyrare smartphones men är betydligt vanligare hos billigare mobiltelefoner.
Motorola Edge 40 har en IP-68 Certifiering vilket innebär att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter utan att telefonen tar skada.

Displayen är en AMOLED display på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar med en pixeltäthet på 402 PPI (pixlar per tum).
Displayen passar perfekt för att läsa böcker i Google Books, titta på film och bläddra i sociala medier. Betraktningsvinklarna är bra och displayen är skarp och tydlig med tjusiga färger.
Motorola Edge 40 har en åttakärnig MediaTek Dimensity 8020 processor vilket är en ny mellannivå processor som skulle ha konkurrerar med en Snapdragon flaggskepps processor från ett eller två år sedan. Så det är inte den mest kraftfulla processorerna idag men detta inte heller en flaggskepps mobil från Motorola.
MobilSpelen ser inte bara bra ut utan den presterar också konsekvent vilket gör Motorola Edge 40 till ett utmärkt val för mobilspelare med en något tightare budget. 
Det sker ingen lagg eller låsningar med flera appar öppna och man kan sömlöst växla mellan mobilspel till YouTube till spelet igen och inte förlora på prestanda.
Mobiltelefonens grundmodell har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB men det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. 
Det saknas plats för minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare i efterhand vilket för vissa kan vara en mindre nackdel.
Motorola lovar tre års uppdateringar av operativsystemet för Motorola Edge 40 och 40 Pro och det är inte lika generöst som de fyra åren som vissa andra mobiltelefontillverkare erbjuder. Motorola har också förbundit sig till fyra år av säkerhetsuppdateringar.
Det operativsystem man får är Android 13 och det är som vanligt när det gäller Motorola ett väldigt rent system vilket ger många fördelar. Det underlättar om man vill ha snabba uppdateringar av operativsystemet eftersom mobiltillverkaren inte behöver ändra och anpassa sitt skinn för att fungera ihop med uppdateringen innan den kan släppas. 
Ett rent system medför att mobilen inte tyngs ner av en massa mobiltillverkar exklusiva funktioner.
På baksidan sitter två kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) och en kameralins på 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Kamerorna har PDAF, Optisk bildstabilisering, autofokus samt LED blixt.
Selfie kameran i fronten är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins).
Såvida det inte i rätt belysning kan de bilder man tar med den här mobilen bli lite underväldigande. Bilder tagna i ljusa miljöer blir ganska fina men tagna i mörkare miljöer  blir bilderna lite korniga. Om bildkvaliteten är väldigt viktig för dig är denna smartphone  förmodligen inte något för dig.
Batteriet är på 4400 mAh och har stöd för snabbladdning på 68W och trådlös laddning på 15W.
Det går snabbt för det stora batteriet att komma tillbaka till full batteri nivå. Motorola laddas från noll till hundra procent laddning på 39 minuter.
Motorola Edge 40 erbjuder bättre batteritid och snabbare laddning än Google Pixel 7a och snabbare prestanda än Nothing Phone 1.
Även om Motorola av idag inte är det största namnet i branschen släpper företaget fortfarande bra mobiltelefoner i flera prisklasser och kategorier som konkurrerar med de övriga märkena på marknaden.
Målgruppen för Motorola Edge 40 är de vars inställning är att de vill ha valuta för pengarna man spenderar. Man vill helt enkelt få mycket mobil för pengarna.
Den här mobiltelefonen kostar 6690 kronor och det priset gäller den variant som har ett internminne på 256 GB och det gör den till ett prisvärt alternativ.
Det finns flera olika kategorier när det gäller mobiltelefoner och inom dessa kategorier varierar priset på mobilen. 
Var en medveten mobilköpare . Undvik att beställa en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på specifikationer, funktioner, konstruktion och pris. Allt för många människor beställer en ny smartphone utan att ens ögna igenom specifikationerna innan man gör sin beställning.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?