Vivo V29 Pro

Vi är väl de flesta medvetna om att långt ifrån alla mobilmärken lanseras i Sverige? Vivo är en mobilttelefontillverkare som inte har etablerat sig här i landet men det kan ändå vara intressant att känna till lite om deras mobiltelefoner.
Vivo V29 bär samma vackra design med minimala ramar och en elegant, långsträckt ram som föregångaren Vivo V27 Pro.
Displayen är stor och böjer över långsidorna. I mitten av displayens överkant sitter ett punch hål för selfie kameran.
Det sitter en optisk fingeravtrycksläsare under displayens yta vilket numera är en vanlig funktion hos flaggskepps mobiler.
Kanterna runt mobiltelefonen är av metall och bakstycket av matt glas drar dessvärre till sig 
massor av fingeravtryck och fett. 
På baksidans övre vänstra hörn sitter en rektangulär kameraremodul med avrundade hörn som sticker ut något från chassit.
Volymknapparna och Powerknappen är genomtänkt placerade på höger långsida men på telefonens undersida är det lite trångt med en dubbel SIM kortplats, den primära mikrofonen, en USB Type-C-port och en högtalargrill. Överkanten rymmer den sekundära mikrofonen.
Mobiltelefonen har färgerna Himalayan Blue, Space Black och rosa.

Den har en AMOLED display på 6,78 tum med 1260×2800 pixlar vilket leder till en pixeltäthet på 453 PPI (pixlar per tum).
Displayen har bildförhållandet 20:9 så den är långsmal och den har en bilduppdaterings frekvens på hela 120Hz.
Detta är en skarp, kontrastrik display med fina färger och ett sätt att veta om en display är skarp utan att fysiskt titta på den är att ta reda på pixeltätheten hos displayen. En pixeltäthet på 300 PPI anser jag vara godkänd och ju högre pixeltäthet ju skarpare display.
Vivo V29 Pro drivs av en åttakärnig MediaTek Dimensity 8200 processor vilket är en flaggskepps processor med gott om kraft.
Mobiltelefonen fungerar bra för vardagliga uppgifter, inklusive webbsurfning, streaming, navigering och till och med att spela de mest krävande mobilspelen går alldeles utmärkt även på de högsta grafiska inställningarna. Multitasking flyter också på väl och växlar sömlöst mellan uppgifter, även med flera appar som körs i bakgrunden.
Denna smartphone finns i två varianter. Den ena varianten har ett RAM minne på 8GB och ett inbyggt minne på 128 GB och den andra har ett RAM minne på 12 GB med ett inbyggt minne på 256 GB. 
Det finns ingen plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare i efterhand men det är knappast nödvändigt med så mycket internminne från start.
Vivo V29 Pro kommer med operativsystemet Android 13 och systemet har mobiltillverkarens skinn FunTouchOS 13 förinstallerat. Vivo har lovat två år av stora system uppdateringar och tre år av säkerhetsuppdateringar för denna smartphone. Det är okej men många konkurrenter erbjuder flera uppdateringar.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 12 Megapixlar (telefoto lins) och en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Kamerasystemet har PDAF, 2×Optisk zoom och en ring LED blixt. Det finns varken optisk bildstabilisering eller autofokus vilket alltid är en mindre nackdel.
Selfie kameran är på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) med autofokus.
Kameralinserna fångar bilder redo för sociala medier med levande färger, skarpa detaljer och utmärkt dynamiskt omfång i dagsljus. Bildkvaliteten är som förväntat betydligt sämre när man tar bilder i mörkare miljöer. 
Vivo V29 Pro är utrustad med ett 4600 mAh batteri vilket är en batteristorlek som förblir oförändrad från föregångaren Vivo V27 Pro. Men den här uppföljaren erbjuder en förbättring av laddningshastigheten och har nu en laddningskapacitet på 80W, upp från tidigare 66W. Batteriet kan laddas från tomt till femtio procent fullt på arton minuter.
Det finns flera olika kategorier när det gäller mobiltelefoner och inom dessa kategorier varierar priset på mobilen. 
Var en medveten mobilköpare. Undvik att beställa en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på specifikationer, funktioner, konstruktion och pris. Allt för många människor beställer en ny smartphone utan att ens ögna igenom specifikationerna innan man gör sin beställning.
Vivo V29 kostar från 460 Euro vilket motsvarar ungefär 5400 kronor exklusive moms och med moms skulle man teoretiskt landa på 6750 kronor vilket gör telefonen till en något billigare flaggskepps mobil.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?