Motorola Edge 40 Neo

Moto Edge 40 Neo följer samma designspråk som sitt äldre syskon Motorola Edge 40. Enheten har en lyxig vegansk läderbaksida, kompletterad med mjukt böjda kanter och en elegant ram. Trots sitt utseende är det värt att notera att ramen är konstruerad av plast.
Motorola Edge 40 Neo har en klassisk smartphone design med rundade kanter och en böjd skärm. Som du kan förvänta dig är punch hålet för selfie kameran centrerad på ovansidan av displayen.
För säkerheten finns det en optisk fingeravtrycksläsare lokaliserad under displayens yta som fungerar ganska exakt och låser upp enheten i en handvändning
Telefonens USB Type-C-port för laddning och dataöverföring finns i nederkanten tillsammans med ett högtalargaller och Simkort platsen. Volym och Powerknapparna, som kan vara lite svåra att nå utan att ta till fingergymnastik, är placerade på mobiltelefonens högra långsida.
Byggkvaliteten på Motorola Edge 40 Neo är ganska bra. Det känns inte som att det lätt kan böjas eller gå sönder och den är också trevligt att hålla i händerna och använda.
Mobiltelefonen har stereohögtalare med Dolby Atmos ljud som levererar skarpt och kraftfullt ljud.
Den här mobiltelefonen har en IP-68 Certifiering vilket innebär att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Denna smartphone kommer i tre färgalternativ. Caneel Bay, Soothing Sea och Black Beauty

Displayen är en AMOLED display 6.55 tum med 1080×2400 pixlar och har en pixeltäthet på 402 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9 och skyddas av Corning Gorilla Glas 3.
Displayen erbjuder rika, levande och skarpa färger, accentuerade av djupa svarta nyanser som höjer kvaliteten på det innehåll man tittar på. Oavsett ifall det är filmer, YouTube videor eller mobilspel man tittar på får man en utmärkt multimedia upplevelse.
Motorola Edge 40 Neo har den helt nya åttakärniga MediaTek Dimensity 7030 processorn vilket är en processor som ska sitta i budgetmobiler i övre mellansegmentet.
Processorn säkerställer att denna smartphone levererar respektabel prestanda.
När det gäller verkliga prestanda, uppvisade mobilen inga problem i form av lagg under regelbunden användning. Den öppnar snabbt applikationer, underlättade sömlösa display övergångar och hanterade multitasking med lätthet. Dessutom levererar Motorola Edge 40 Neo en tillräckligt tillfredsställande spelupplevelse.
Grundmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128GB.
Den bättre modellen har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB men tyvärr finns det inget stöd för att utöka det genom ett minneskort kort. Oavsett vilken variant man väljer får man en minnesmängd som är fullt tillräcklig för de flesta användare. När man ska välja en ny smartphone är ett av de områden man ska undersöka vilken minnesmängd mobilen man funderar på har. Om internminnet är för litet bör man välja en smartphone med mer internminne. Detta för att undvika problem längre fram i tiden.
På baksidan sitter två kameralinser på 
50 Megapixlar (vidvinkel lins) och en kameralins på 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).  multi riktnigs PDAF, optisk bildstabilisering samt LED blixt.
Selfie kameran i fronten är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins).
Det är en bra kamerauppställning att skryta med förutsatt att man har gynnsamma ljusförhållanden.
Mobiltelefonens batteri är ej borttagbart och har en kapacitet på 5000 mAh. Batteriet har stöd för snabbladdning på 68W vilket medför att batteriet kan laddas femtio procent fullt på femton minuter.
Man måste dock aktivera Charge boost funktionen i mobiltelefonens inställningar för att dra nytta av snabbladdningen.
Den här mobiltelefonen sticker ut som en av få inom sin mobiltelefon kategori som har en IP-68 Certifiering och en bilduppdaterings frekvens på 144Hz. Dessutom kommer mobilen en nästan ren version av operativsystemet Android 13.
Motorola Edge 40 Neo erbjuder en väl avrundad upplevelse. Utöver sin tilltalande design, imponerande skarpa display, ett robust batteri och snabbladdningsmöjligheter.
Denna smartphone kostar 4990 kronor och det priset gäller för den bästa varianten med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Ett alternativ i ungefär samma prisklass med med en topp processor istället är Google Pixel 6a som kostar från 4490 kronor. Den har dock en mindre mängd internminne och RAM minne än den bättre varianten av Motorola Edge 40 Neo. Även batteriet hos den här mobiltelefonen är mindre.
Var en medveten mobilköpare. Undvik att beställa en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på specifikationer, funktioner, konstruktion och pris.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?