Blackview BV5200 Pro

Blackview en för oss i Sverige en rätt så okänd mobiltillverkare bland annat av robusta mobiltelefoner har lanserat Blackview BV5200 Pro.
Mobiltelefonen är konstruerad med en högre nivå av robust hållbarhet för att överleva vardagliga fall och stötar.
Designen är återhållsam och mobiltelefonen ligger väldigt bra i handen.
En något utskjutande ram skyddar displayen på framsidan och kameran på baksidan är också något infälld så att ingenting går sönder ifall man råkar tappa mobiltelefonen i backen.
Det finns en knapp på vänster långsida som fritt kan programmeras till att öppna en specifik app eller utföra ett fördefinierat kommando.
Det finns ingen fingeravtrycksläsare så mobiltelefonen kan endast låsas upp biometriskt via ansiktet eller  genom att låsa upp mobiltelefonen med en kod.
Att låsa upp mobilen via den främre kameran fungerar ganska bra i bra ljusförhållanden men det är inte en riktigt säker lösning.
USB laddnings porten och SIM porten skyddas av gummiflikar så mobiltelefonen får en IP-69K Certifiering och tål därmed mycket dammiga miljöer och nedsänkning i vattnet. Den överlever att vara på 1,5 meter djupt vatten i 30 minuter men inte mer än så.
Telefonen uppfyller även MIL-STD-810H så den tål att tappas ner på ett betonggolv från upp till 1,5 meters höjd.
Blackview BV5200 finns i tre färgvarianter: orange, svart och grön, där dessa färger endast är accenter, grundfärgen på det gummerade fodralet är alltid svart. 

Den har en LCD display på 6,1 tum med 720×1560 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på låga 282 PPI (pixlar per tum). 
Displayen har bildförhållandet 19:5 
Detta är en typ av smartphones som på grund av att tillverkaren har spenderat mycket pengar på att göra den tålig och vattentät får svagare specifikationer. Det märks på flera områden och displayens kvalitet är ett av dessa områden och ett annat exempel är processorn vilken är en åttakärnig Mediatek MT6765 Helio G35 processor på 2,3 GHz.
Man bör inte förvänta sig flaggskepps prestationer från den femåriga budget processorn som är en ganska långsam och svag sådan. Det kan hända att vissa mobilspel inte kan spelas eller ens hittas i PlayStore.
Nu är i och för sig den här mobilen inte alls tänkt att vara någon multimedia mobil utan den är framtagen att användas av till exempel byggarbetare. 
Ovanligt nog existerar denna smartphone endast i en variant med ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB där det sistnämnda är en för liten mängd inbyggt minne. Med så låg minnesmängd är det bra att det är möjligt att montera in ett minneskort.
På baksidan sitter två kameralinser på 13 Megapixlar (vidvinkel lins) och en djupsensor på 2,07 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt. Selfie kameran är på 8 Megapixlar.
Huvudkameran tar skarpa bilder i närbildsområdet menbehöver komma ikapp vad gäller dynamiken. Vissa områden är mycket suddiga i omgivningen och stora områden är fläckiga.Skärpan sjunker även i svagt ljus och höga kontraster och knappt något går att känna igen i mörkare områden.
Bildkvaliteten är knappt godkänd.
Batteriet är på 5180 mAh och har stöd för laddning på 10W.
En Blackview BV5200 Pro kostar 1500 kronor exklusive moms hos utländska nätbutiker vilket innebär att den svenska momsen, tullavgifter samt postens hanterings avgifter tillkommer på priset. Det pris utländska säljare anger är deras pris och därför kan man få en obehaglig överraskning när man importerar en mobiltelefon och inte är påläst innan. När leveransen närmar sig får man nämligen besked om ytterligare kostnader.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.