Tecno Pova 6 Pro

Den nylanserade Tecno Pova 6 Pro är en gaming fokuserad smartphone från den i Sverige okända kinesiska mobiltillverkaren Tecno. Märket säljs inte här i landet men det kan ändå vara intressant att känna till att det finns fler olika mobiltillverkare som de flesta av oss inte känner till.
Detta är en stor mobiltelefon med en stor display med tunna ramar runt om samt ett punch hål i mitten av displayens överkant.
Det finns en fingeravtryckssensor på displayen med vilken man låser upp displayen snabbt och smidigt varje gång.
Baksidan har en intressant mönsterdesign som fångar ljuset och reflekterar det på olika sätt.
Eftersom detta är en gaming mobil kan man förvänta sig att det finns LED-lampor på baksidan. Med ett cirkulärt ljus runt en av kameralinserna och ett långt Y-format ljus bredvid. Lamporna kan också blinka för samtal och aviseringar, under musikuppspelning, under mobilspelande och när man laddar det stora batteriet.
Den har ett superreflekterande bakstycke och matchande kanter med metalleffekt är en utmärkande designmässig detalj.
Mobiltelefonen har en tjocklek på endast 7,9 millimeter överallt förutom den utskjutande kameramodulen som sticker ut något från det blänkande chassit.
Det sitter en hörlursport i nederkanten av telefonen och den har stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192kHz och dess högtalare kommer med Hi-Res och Hi-Res trådlöst ljud.
Tecno Pova 6 Pro har en 
IP-53 Certifiering så den är stänk och damm tålig vilket är en vanligt förekommande funktion hos just mobiltelefoner i övre mellansegmentet.
Som vi väl alla vet finns det flera olika mobil kategorier att välja sin mobiltelefon bland.
Denna gaming smartphone finns i färgerna Comet Green och Meteorite Grey.

Denna smartphone har en AMOLED display på 6,78 tum med 1080×2436 pixlar vilket resulterar i en pixeltäthet på 393 PPI (pixlar per tum).
Bilduppdaterings frekvensen ligger på upp till 120H och det säkerställer smidigt bildflöde under gaming såväl som multimedia konsumtion.
Tecno Pova 6 Pro är hyfsat kraftfull tack vare en åttakärnig MediaTek Dimensity 6080 processor.
Det är en processor som borde vara perfekt nog för de flesta avancerade AAA mobilspel.
Att spela New State Arena Breakout Lost Light eller Call Of Duty Mobile  går alldeles utmärkt, ofta till och med på de högsta grafiska inställningarna. Men naturligtvis blir upplevelsen ännu bättre ifall man har möjlighet att välja en flaggskepps mobil istället. Den kategorin av smartphones kostar dock betydligt mer.
Den här mobiltelefonen finns i två olika varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB och ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB.
När man tänker använda sin mobil för att spela mobilspel behöver man välja en mobiltelefon med gott om plats och det har den här mobiltelefonen.
Kamerauppsättningen inkluderar en huvudkameralins på 108 Megapixlar (vidvinkel lins) samt en djupsensor på 2 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF, 3×digital zoom och LED blixt.
Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) med  dubbla LED blixtar.
Kamera kvaliteten är hög och framförallt huvudkameran klarar av att leverera fina bilder värda att lägga upp på sociala medier. 
Tecno Pova 6 Pro har ett gigantiskt batteri på 6000 mAh med stöd för snabbladdning på 70W. Detta innebär att batteriet kan laddas femtio procent fullt på tjugo minuter och helt fullt på femtio minuter.
Med den här batteristorleken kan man räkna med mer än 11 timmars spelande.
Denna gaming mobil rikta sig till spelentusiaster som inte riktigt har råd med en flaggskepps mobil med gaming fokus. Ett faktum som tydligt kan härledas från en mycket ovanlig design som avger gamervibbar, tillsammans med en något lägre prislapp.
En Tecno Pova 6 Pro kostar enligt obekräftade uppgifter från 230 dollar vilket motsvarar ungefär 2400 kronor exklusive svensk moms. Den uppgiften verkar dock inte realistisk med tanke på vad mobiltelefoner med den här typen av specifikationer normalt brukar kosta.
Innan du blir alltför upphetsad över denna smartphone, notera att den här mobiltelefonen med största sannolikhet aldrig kommer att lanseras i Sverige.
Den är förstås alltid möjlig att beställa från en utländsk nätbutik men tänk då på att det pris säljaren uppger inte är slutpriset eftersom tull avgifter, moms, frakt och postens import avgifter tillkommer. En importerad mobil blir med andra ord oftast inte en särskilt bra affär.
För att veta att detta är en typ av smartphone som erbjuder mer för pengarna krävs att man är påläst och kunnig samtidigt som man har förståelse för att man bör undvika impulsköp.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.