ZTE Libero Flip

ZTE Libero Flip är en clamshell mobil som kostar endast en bråkdel av hur mycket Samsung tar för sin senaste Z Flip modell.
Vikbara smartphones har alltid varit superdyra, men det är något som långsamt håller på att förändras.
Dess vikbara inre display är något större än Samsungs variant. Den större displayen innehåller också en inbäddad selfie kamer på framsidan inrymd i ett punch hål.
Denna clamshell mobil har en cirkulär yttre display där man kan se notifikationer, inkommande samtal, klockan och så mycket mer.
Under den stora displayens yta sitter en optisk fingeravtrycksläsare som låser upp mobiltelefonen snabbt och effektivt varje gång.
Mobiltlefonen finns i tre färger och har en baksida av glas och kanter av metall. 
Den här en tunn profil på bara 7,3 millimeter när den är utfälld vilket är imponerande.
Gångjärnet gör att displayen kan hållas halvöppen och fungerar som ett sätt att skriva text, titta på Youtube videor eller som stativ när man vill ta en selfie.
Den har en IP-42 Certifiering för vatten och dammbeständighet vilket är ett ganska lågt inträngningsskydd så även vattenstänk kan göra en del skada.
ZTE Libero Flip kommer i färgerna vit, guld och blå

ZTE Libero Flip har en intern AMOLED display på 6,9 tum med 1188×2790 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på 439 PPI (pixlar per tum)
Det finns även en 1,43 tums display på det yttre skalet och den har 466×466 pixlar samt används för aviseringar och kommer med sex inbyggda widgets för väder, timer, alarm och mer. Denna display kan även användas som en kamerasökare eller visa en mängd olika widgets, inklusive ett stoppur, en stegräknare och kontroll för musikuppspelning
Den drivs av en åttakärnig Snapdragon 7 Gen 1 processor vilket gör den till en budgetmobil i övre mellansegmentet .
Det är en processor som borde vara perfekt nog för de flesta avancerade AAA mobilspel.
Att spela New State Arena Breakout Lost Light  eller Call Of Duty Mobile går alldeles utmärkt, ofta till och med på de högsta grafiska inställningarna. Men naturligtvis blir upplevelsen ännu bättre ifall man har möjlighet att välja en flaggskepps mobil  istället. Den kategorin av clamshell mobiler kostar dock betydligt mer.
ZTE Libero Flip existerar ovanligt nog endast i en enda variant med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB.
Detta innebär att den när det gäller lagring har  tillräckligt med minneskapacitet för att ladda ner flera stora filer och måttligt resurskrävande appar.
Mängden internminne är en viktig detalj att ha koll på när man letar efter sin nästa smartphone.
När det gäller fotografering består den bakre kamerauppsättningen av en huvudkameralins på 50 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar medan det finns en selfie kamera på 16 Megapixlar på den inre displayen.
Kamera kvaliteten är godkänd men ligger naturligtvis inte på samma höga nivå som den gör hos flaggskepps mobilerna .
Under chassit sitter ett batteri på 4310 mAh som kan anses vara ganska stort bland flip mobiltelefoner. Mobilens batteri stöder laddning på 33W så snabbladdning saknas och så gör också trådlös laddning.
Medan Samsung för närvarande dominerar den hopfällbara marknaden med sina mobiltelefoner i flip och fold stil erbjuder andra kinesiska märken som Oppo, Vivo, Huawei och Honor också hopfällbara mobiltelefoner men dessa mobiltelefoner är ofta likt ZTE Libero Flip begränsade till andra marknader.
Innan du blir alltför upphetsad över denna clamshell mobil bör du alltså notera att den här mobiltelefonen med största sannolikhet är exklusiv för den japanska marknaden. Så förvänta dig inte att den ska lanseras i Sverige.
ZTE Libero Flip lanserades i Japan den 29 Februari 2024. Mobiltlefonen kostade då endast 39 800 Yen cirka 246 Euro med lanseringsrabatt medan det rekommenderade försäljningspriset är 63 000 Yen cirka 389 Euro vilket skulle motsvara ungefär 4400 kronor exklusive moms. Ifall den hade lanserats här i landet skulle den förmodligen hamna på runt 5500 kronor så den skulle förvisso inte längre vara lika billig i Sverige men den skulle fortfarande vara betydligt billigare än konkurrenterna.
Nu är det alltid möjligt att beställa den här mobiltelefonen från någon utländsk nätbutik men det resulterar i att ditt slutpris blir mycket högre än säljarens ursprungliga pris. Detta på grund av att den svenska momsen, tullavgifter, postens hantering avgifter samt fraktkostnader tillkommer.
Men för att veta att detta krävs att man är påläst och kunnig samtidigt som man har förståelse för att man bör undvika impulsköp.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.