Honor Magic 6 Pro

Honors nya flaggskepps mobil  Honor Magic 6 Pro har många av de specifikationer och funktioner du kan förvänta dig av en flaggskepps mobil lanserad 2024.
Displayens långsidor är böjda för att ge användarna en nästan ramlös vy när de tittar på YouTube, Netflix eller spelar tekniskt krävande mobilspel.
Det första man kommer att se när man vänder på mobiltelefonen är den enorma kuddformade kameramodulen på baksidan som avgränsas av snygga metalliska ytor. Baksidan i övrigt har en strukturerad finish.
Magic6 Pro känns inte bara bra när den hålls i handen utan utseendet och känslan är lika lyxigt som den hos majoriteten av alla andra dyra flaggskepps mobiler. Dess design får toppbetyg.
Telefonen känns väldigt välgjord, med en kombination av tåligt aluminium och glas som inte visar några tecken på slitage efter ens en längre tids användning.
Den har stereo högtalare men saknar hörlursuttag vilket är väldigt vanligt hos mobiltelefoner i den här mobiltelefon kategorin.
Denna smartphone har en IP-68 Certifiering vilket innebär att den klarar av att vara på upp till 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.

Displayen är en AMOLED display på 6,8 tum med 1280×2800 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 453 PPI (pixlar per tum). 
Displayen har bildförhållandet 19.5:9 och skyddas av Jurhino glas.
Dess 120Hz uppdateringsfrekvens gör att mjukvaruanimationer ser smidiga ut, även när man växlar mellan appar och scrollar på sociala medier.
Det faktum att det rör sig om en stor och dessutom skarp och kontrastrik display gör den här mobiltelefonen till en fantastisk multimedia mobil.
Honor Magic 6 Pro körs på Qualcomms topp processor den åttakärniga Snapdragon 8 Gen 3 som kan hantera praktiskt taget allt man utsätter den för. Som ett exempel kan man med lätthet spela grafikintensiva spel som New State Lost LightArena Breakout   samt Genshin Impact .
Instegs modellen har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB men som så ofta är fallet existerar flera olika varianter av samma smartphone.
Dessa mobiler har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 512 GB, ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 512 GB och en värsting variant med ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 1 TB.
Mobilen har inte plats för ett minneskort.
Den har kategorin av smartphones har aldrig någon brist på minnesmängd eller RAM minne. Faktiskt har denna typ av mobiler alltid bästa möjliga prestanda från det år den lanserades men därmed blir också priset därefter.
Honor Magic 6 Pro kör mobiltillverkarens skinn MagicOS 8.0, som är baserat på operativsystemet Android 14.
Honor lovar fyra år av Android uppdateringar och säkerhetskorrigeringar, vilket fortfarande är respektabelt även om det är något färre än många av sina konkurrenter.
På baksidan i den stora kameramodulen sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 180 Megapixlar (periskop telefoto lins) och en kameralins på 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Kameralinserna har laser autofokus, optisk bildstabilisering, PDAF, 2.5 optisk zoom och LED blixt.
De framåtriktade kameralinserna är på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) och en TOF 3D djupsensor/biometrisk sensor och selfie kameran har autofokus.
Mobiltlefonens kameror är solida. Bilder i de flesta ljussituationer ser färgexakta, skarpa och visuellt tilltalande ut.
Honor Magic 6 Pro har ett stort 5600 mAh silikon kol batteri som klarar av en hela dag på en laddning och nästan två dagar efter måttlig användning. 
Batteriet har stöd för snabbladdning på 80W och trådlös laddning på 66W.
Det nya silikon kolbatteriet gör att Honor kan packa en större batterikapacitet i ett mindre utrymme.
Mobilen har som tidigare nämnts en IP-68 Certifiering, en optisk fingeravtrycksläsare som ibland behöver ett par försök innan den låses upp, ett stort batteri, högkvalitativ display och en kraftfull processor.
Priset ligger på 15 499 kronor och för de pengarna får man varianten med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 512 GB. 
Honor var tidigare ett dotterbolag till Huawei som ju är en mobiltillverkare med stora problem på grund av att de har svartlistats  av den amerikanska regeringen och därmed är förbjudna att använda komponenter och system från amerikanska företag. Deras produkter får dessutom inte säljas i Amerika.
Mobiltillverkaren Honor råkade ut för samma problem tidigare när de tillhörde Huawei men inte nu längre eftersom de nu är ett helt fristående företag. Det är alltså inte längre problematiskt att till exempel beställa den här mobiltelefonen.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.