Nothing Phone 2A

Nothing lanserade Nothing Phone 2A den 5 Mars 2024.
Den nya modellen håller sig till Nothings coola, halvgenomskinliga design. Den har en stor display på framsidan med en halvtransparent baksida som låter betraktaren se dess intressanta designelement, inklusive glyph lysdioderna
Den engelska mobiltillverkaren Nothing har lyckats hålla ramarna runt den stora displayen symmetriska, vilket ger telefonen ett premiumutseende. Ramarna är tunna, liknande vad du skulle se på en dyr flaggskepps mobil. Ett punch hål längst upp i mitten av displayen rymmer den främre kameran.
Nothing Phone 2A är gjord av hundra procent återvunnet aluminium, tenn och koppar. Kanterna på mobiltelefonen har en mycket trevlig matt finish. Vi skulle kalla det primer liknande i brist på ett riktigt ord. Den känns väldigt greppvänlig och ett nöje att hålla i handen.
Den har rundade hörn och platta kanter som alltså sammantaget gör mobiltelefonen bekväm att hålla i. Powerknappen sitter på höger långsida, medan volymen sitter till vänster och båda är lättillgängliga även när man använder mobiltelefonen i en hand. 
Botten rymmer USB Type-C-porten, en högtalare, en mikrofon och SIM kortsfacket, medan toppen bara har den andra mikrofonen.
Det genomskinliga bakstycket är av plast men mobiltillverkaren gör ett bra jobb med att få det att kännas och se ut som glas. Tyvärr drar baksidan lätt till sig damm.
Denna smartphone har stereo högtalare men saknar hörlursuttag så Bluetooth högtalare är ett måste ifall man skulle vilja lyssna på det sättet.
Mobilen har en IP-54 Certifiering vilket betyder att den här mobiltelefonen inte kommer att överleva att vara nedsänkt i vatten men den borde klara sig bra ute i regnet.

Displayen är en LCD display på 6,7 tum med 1080×2412 pixlar och har en pixeltäthet på 394 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9 och skyddas av Gorilla Glas 5 vilket som vi alla vet inte är den senaste versionen av skyddsglas.A
Displayen kommer med en  bilduppdaterings frekvens på hela 120Hz där standard ligger på 60Hz.
Displayen är en fröjd att titta på med sin skärpa, kontrast och detaljrikedom. Den stora displayen medför att den här mobiltelefonen blir en utmärkt multimedia mobil väl lämpad för gaming och för att titta på Youtube och streaming tjänster.
Nothing Phone 2A kommer med en åttakärnig MediaTek Dimensity 7200 Pro processor som är en typ av processor som är framtagen för att sitta i budgetmobiler i övre mellansegmentet.
Det allra mest imponerande med denna smartphone är prestandan. Man kommer  knappt märka lagg eller låsningar när man använder den här mobiltelefonen. Den klarar av att man växlar mellan flera appar och allt flyter på väl till och med när man spelar spel som New State , Arena Breakout och Call Of Duty Mobile. Processorn inuti är helt enkelt ett riktigt kraftpaket.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och den har ett inbyggt minne på 128 GB. 
Det existerar även två ytterligare varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB samt en variant med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Minneskort plats saknas så minnesmängden är ej möjlig att utöka i efterhand men det behövs knappast heller när man har så pass mycket minnesmängd från början.
Det sitter två kameralinser på baksidan och dessa är på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) och 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering och LED blixt.
I fronten sitter en kameralins på 32 Megapixlar (vidvinkel lins).
Huvudkameran tar fina bilder och hanterar scener med hög kontrast bra. Men den har en tendens att överskärpa fina detaljer när man tar bilder i starkt ljus samtidigt som den kämpar för att bevara detaljer när man tar bilder i mörkare miljöer. Kamera kvaliteten är hög men ligger naturligtvis inte alls på samma höga nivå som de kameralinser som sitter i betydligt dyrare flaggskepps mobiler.
Låt oss inte glömma Glyph gränssnittet. Detta är LED belysningssystemet på baksidan som först introducerades på Nothing Phone 1.
De kan tändas när aviseringar kommer, när en  timmer körs för att visualisera att den varvar ner, när du justerar volymen eller till och med när musik spelas.
Mobiltelefonen har tillverkarens skinn Nothing OS 2.5, som är baserad på operativsystemet Android 14. Det är med andra ord inte någon ren version av operativsystemet Android vilket är att föredra eftersom möjligheten att få snabba uppdateringar ökar samt att systemet ofta under längre tid fortsätter att upplevas som smidigt och effektivt.
Batteriet är på 5000 mAh och har stöd för snabbladdning på 45W vilket innebär att telefonen laddas femtio procent fullt på tjugotre minuter och hundra procent på en timme.
Nothing Phone 2A har också stabil batteritid. Mobiltelefonen klarar ungefär två dagar mellan laddningarna vid allmän användning.
Man får mycket smartphone för pengarna om man beställer denna smartphone. Man får en stor och skarp display, lång batteritid, solid prestanda och en design som inte ser budget ut.
Mobiltelefonen kommer att bli mer allmänt tillgänglig på alla europeiska och asiatiska marknader.
Varianten med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB kostar 4390 kronor och det är ett bra pris med tanke på vad man får för pengarna. 
Men det är klart att för att kunna avgöra sådant krävs att man är mer påläst inom området mobiltelefoner.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.