Vivo V30

Vivo V30 är en budgetmobil i övre mellansegmentet med en stor display med tunna ramar runt om, ett punch hål för selfie i kameralinsen i mitten av överkanten och en optisk fingeravtrycksläsare vilandes under sin yta.
Mobiltlefonen har en snygg böjd design, slimmad profil och mobiltelefonen kommer i unika färger. Detta är en smartphone i glas med kanter av plast.
Baksidan av Vivo V30 har en enorm kameramodul. Hela kameramodulen är omgiven av en tunn metallram. Kameraön med sina rundade hörn och unika design är visuellt tilltalande utan att vara påträngande.
Dess tunna profil och lätta chassi gör den till ett nöje att hålla i, medan de tjusiga mönstren på baksidan ger en touch av elegans.Trots att den har en baksida i glas visar mobilen en anmärkningsvärd motståndskraft mot damm och fingeravtrycksfläckar.
Telefonen finns i färgerna Bloom White, Waving Aqua, Lush Green och Noble Black.

Vivo V30 har en stor 6,78 tums AMOLED displaypå 1260×2800 pixla vilket leder till en pixeltäthet på 45 PPI (pixlar per tum).
Displayen är skarp, kontrastrik och detaljrik så den passar utmärkt för multimedia konsumtion. Att den är stor är också en stor fördel.
Vivo V30 drivs av en åttakärnig Snapdragon 7 Gen 3 processor som ger imponerande prestanda. Oavsett om man spelar grafiskt intensiva spel eller multitaskar med olika appar igång kan denna smartphone hantera det med lätthet.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men som så ofta är fallet existerar även andra varianter. I detta fall har de ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB, ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB respektive ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 512 GB.
Den här mobiltelefonen saknar plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare i efterhand så se därför till att välja en variant med tillräckligt stort minneskapacitet för dig och din typ av användning.
Operativsystemet är Android 14 med tillverkarens skinn FuntouchOS 14 och det innebär att man inte får någon ren version av operativsystemet vilket alltid är att föredra. Ett rent system underlättar för att kunna få snabba uppdateringar när de släpps på grund av att mobiltillverkaren inte behöver anpassa ett skinn för att vara kompatibelt till den nya versionen.
Vivo V30 har tre bakre kameralinser och riktar sig till kameraentusiaster.
Kameralinserna är på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en djupsensor på 2 Megapixlar.
Kameralinserna har PDAF, optisk bildstabilisering, autofokus och ring LED blixt.
Selfie kameran är på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) med autofokus och dubbla LED blixtar.
Inte bara de bakre kamerorna fångar fantastiska detaljer, utan samarbetet med kameralins tillverkaren Carl Zeiss låser upp nya filter och lägen som gör den övergripande fotograferingsupplevelsen rolig. Även i svagt ljus fungerar alla kamerorna bra.
Batteriet är på 5000 mAh med stöd för snabbladdning på 80W vilket medför att batteriet kan laddas hundra procent fullt på fyrtioåtta minuter.
Med sin tunna profil, eleganta estetik och användarvänliga funktioner erbjuder denna mobiltelefon i övre mellansegmentet en unik upplevelse som tillgodoser behoven hos personer som älskar att ta bilder.
Nu är Vivo en mobiltillverkare som inte säljer sina mobiltelefoner här i Sverige men de kan ändå vara intressanta att känna till.
Ett eventuellt svenskt pris blir därmed ej känt men gissningsvis bör den hamna på runt 6600 kronor inklusive moms. 
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.