Motorola ThinkPhone

Motorola ThinkPhone är en flaggskepps mobil framtagen för att hjälpa företag att utföra arbetsuppgifter snabbt, effektivt och så intuitivt som möjligt.
Ramarna runt displayen är minimala vilket bidrar till enhetens eleganta utseende. I mitten av displayens överkant sitter ett punch hål för selfie kameran.
Fingeravtrycksläsaren under displayen fungerar bra och gör att det när man loggar in och ut ur mobiltelefonen blir en smärtfri process.
Kanterna runt mobilen består av svart aluminium och den svarta baksidan är gjord av aramidfiber markerad med ett kolfibermönster. Detta greppvänliga material drar inte till sig eller visar fingeravtryck och medför att denna smartphone ser ut som de berömda bärbara Lenovo ThinkBook Carbon datorerna.
En distinkt röd knapp sticker ut visuellt från mobiltelefonens vänstra långsida. Som standard ansluter man ThinkPhone direkt till sin PC genom att trycka på den, men den kan programmeras om den för att öppna valfri app på mobiltelefonen. Två volymknappar och en Powerknapp är placerade på den högra långsidan. Man hittar en högtalare, en USB-C-port och en SIM kortplats på underkanten av telefonen.
Motorola ThinkPhone har en IP-68 Certifiering för vatten och dammbeständighet och kan överleva att vara nedsänkt i 1,5 meter vatten i 30 minuter.
Denna flaggskepps mobil har också en MIL-STD-810H klassificering vilket innebär att den klarar av att tappas ner på ett betong golv från 1,3 meters höjd.

Displayen är en AMOLED display på 6,6 tum med 1080×2400 pixlar och har därmed en pixeltäthet på 399 PPI (pixlar per tum).
Den stora displayen har bildförhållandet 20:9 och skyddas av Gorilla Glas Victus.
Detta är en skarp kontrastrik display med hög detaljrikedom så att använda mobilen under många timmar dagligen blir inte ett problem.
Den har en åttakärnig Snapdragon 8 Plus Gen 1 processor som känns snabb trots att det var en processor som när den här flaggskepps mobilen lanserades 2023 var en generation gammal.
Motorola ThinkPhone hanterar mobilspel bra när man spelade titlar som PUBG Mobile New State Arena BreakoutLost Light och Call Of Duty Mobile. Nu är förstås inte den här mobiltelefonen framförallt tänkt att vara en mobil man ska spela mobilspel på men att den utan problem klarar av att driva de här tekniskt krävande mobilspelen indikerar tydligt hur kraftfull den faktiskt är.
Instegs modellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB men som så ofta annars existerar även andra varianter. Den här gången med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB, ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB samt värsting varianten med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 512 GB.
Den saknar plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare i efterhand. Med så här mycket inbyggt minne från start behöver man inte heller ha denna möjlighet utan det blir betydligt viktigare när man beställer en budgetmobil med en mindre mängd inbyggt minne.
Jag rekommenderar dock starkt att undvika att beställa en mobiltelefon med mindre mängd inbyggt minne än 128 GB. 
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en djupsensor på 2 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering, autofokus och LED blixt
Den framåtriktade kameralinsen är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins).
Foton från ThinkPhone är bra, särskilt när de tas i starkt ljus. Det finns dock en märkbar nedgång i kvalitet när man fotograferar i mörkare miljöer.
Den här mobiltelefonen har operativsystemet Android 13 och har ett antal snygga genvägar och plattformsoberoende verktyg kompatibelt Windows. Systemet är naturligtvis uppgraderbart till Android 14 vilket är en stor fördel.
ThinkPhone har funktionen Lenovos ThinkShield, som hjälper till med datasekretess. Det finns också verktyg för fjärrhantering som uppenbarligen riktar sig till ett företags IT-team.
Här finns Motorolas Ready For PC vilket är en svit av kontinuitetsfunktioner som fungerar med Windows datorer och är precis som hemma med Lenovos ThinkPad företags inriktade bärbara datorer. Mobilen kopplas ihop automatiskt och man kan använda telefonens appar på en PC, använda telefonen som webbkamera och använda ett delat urklipp för att kopiera och klistra in mellan de två, bland annat.
Man kan dessutom överför filer mellan sin mobiltelefon och PC bara genom att dra och släppa dem.
Batteriet är på 5000 mAh och har stöd för snabbladdning på 68W.
En Motorola ThinkPhone kostar 10 990 kronor och det priset gäller varianten med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. 
Detta är en fantastisk mobiltelefon att använda som en praktisk företags mobiltelefon.
Men det är klart att för att kunna avgöra sådant krävs att man är mer påläst inom området mobiltelefoner.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.