Blackview BV6800 Pro


Blackview BV6800 Pro är en tålig smartphone från den kinesiska tillverkaren Blackview som är en liten, okänd mobil tillverkare.
Den har en design som tydligt visar att det rör sig om en mobiltelefon som klarar hårda tag . På baksidan sitter en fingeravtryckläsare och den har dubbla bakre kameralinser som sitter precis ovanför fingeravtrycksläsaren. Nästan samtliga knappar sitter på den högra långsidan vilket medför att den vänstra sidan är nästan helt tom. Där  sitter en programerbar knapp och en Sim port. Den ensamma knappen kan bland annat ställas in att ôppna upp kamera appen men den går inte att använda för att ta bilder utan för att ta en bild behöver du trycka på displayen på det vanliga sättet.
Fronten domineras av en stor display och mobiltelefonens chassi är konstruerad av en kombination av metall och gummerad plast som har som uppgift att skydda mobilen vid fall från höga höjder.
Blackview BV6800 Pro har en USB Typ C port vilket är en fördel.
Naturligtvis är mobilen både vattentät och har extra skydd mot tappskador.


Displayen är en på 5,7 tum med 1080×2160 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 424 ppi (pixlar per tum). Det är en skarp display med bra betraktningsvinkel och den är ovanligt stor för att sitta i en tålig smartphone. Enligt min personliga åsikt är en stor display alltid en fördel eftersom det delvis blir lättare att se vad som syns på skärmen, löttare att använda mobilen eftersom det finns mer yta på displayen för dina fingrar att arbeta på och att titta på streamad film, bilder och dylikt blir betydligt mer njutbart än på en mindre display.
Blackview BV6800  Pro drivs av en åttakärnig Mediatek MT6750T på 1,5 GHz och ett RAM minne på 4 GB. Det inbyggda minnet är på 64 GB och det är bra specifikationer för att vara den här typen av mobiltelefoner. Minneskapaciteten går även att utöka med ett minneskort.
Den här mobiltelefonen har en helt okej prestanda med tillräckligt med utrymme och en tillräckligt kraftfull processor för att klara av vanligt förekommande arbetsuppgifter under dagen. Med vanligt användande menas till exempel att ringa och skicka sms, surfa på nätet och den typen av användande.
Batteriet är på 6180 mAh vilket är ett mycket stort batteri som räcker länge på en laddning. Blackview BV6800 Pro är ju en smartphone tänkt att i första hand användas av byggarbetare och friluftsmänniskor som inte alltid befinner sig i närheten av ett eluttag och då är det naturligtvis en fördel att ha en mobiltelefon med ett stort batteri som räcker hela dagen utan problem.
Den framåtriktade kameran är på 8 Megapixlar och den bakre huvudkameran är på 16 Megapixlar och har autofokus, LED blixt samt digital zoom. Detta är en budgetmobil så förvänta dig inte någon topp kvalitet när det gäller kameralinserna.
Telefonen har en IP68 Certifiering och en MIL-STD-810G.
Blackview BV6800 Pro kostar 250 dollar vilket motsvarar ungefär 2350 kronor men på det priset tillkommer tullavgifter och den svenska momsen. Posten tar också ut en extra avgift så priset blir i slutändan betydligt dyrare än så.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.