Leeco S3 X626


Leeco S3 X626 är en budgetmobil från Kina som har en relativt ellegant design och den är till största delen konstruerad av metall.
Framifrån ser det ut som att displayen når långt ut på långsidorna men det ser endast ut så när skärmen är släckt eller om du har en svart bakgrund. När du har en ljus bakgrund syns en svart kant runt samtliga av skärmens kanter. Om det är en nackdel som du tycker är så pass negativ att du därför inte ser Leeco S3 X626 som ett allternativ avgör du. För mig gör det inte så mycket eftersom telefonen i övrigt är så pass bra.
På baksidan sitter en ensam kameralins och under den sitter en fingeravtryckläsare.
I mobilens undetkund sitter en USB Typ C port men en sak den saknar är ett hörlursuttag och det är förstås synd men samtidigt är det någonting som har försvunnit mer och mer från dagens smartphones.


Den processor som driver det hela är en sexkärnig Mediatek Helio X20 procesor på 2,3 GHz.
Processorn är relativt kraftfull och kapabel att ge ett bra flyt under vardaglig användning så ifall du är ute efter en helt okej all-round mobil som klarar av vanligt förekommande arbetsuppgifter som att ringa oss surfa på nätet är Łeeco S3 X626 ett fullt godkänt allternativ.
RAM minnet är på 4 GB och det inbyggda minnet är på 32 eller 64 GB och det är faktiskt tillräckligt för de flesta av dagens användare.
Displayen är en LCD display på 5,5 tum med 1080×1920 pixlar och det är en bra display utan att för den skull vara den allra bästa där ute. Men detta är en budgetmobil och då kan man knappast räkna med någon topp prestanda utan får stå ut med några kompromisser som man slipper om man köper en toppmodell istället.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och bör någorlunda klara en dag på en laddning vid vanligt användande. Det är klart att om du tittar på streamad film eller spelar mobil spel flera timmar om dagen så töms batteriet rätt fort.
Den framåtriktade kameran är på 8 Megapixlar och den bakre kameran är på 16 Megapixlar och har autofokus och dubbla LED blixtar.
Kamerorna är ganska bra och håller en förvånansvärt bra kvalitet med tanke på mobiltelefonens prislapp.
Det operativsystem som kommer med telefonen är det nu antika Android 6.0 Nougat och dessutom har den här mobilen ett hårt anpassat skinn med en helt annan uppbyggnad än de flesta är vana med och detta är förmodligen den här mobilens största nackdel. Men det går förstås att delvis lösa med att installera en Launcher som till exempel Rootlees Launcher eller Nova Launcher.
Det är dock otroligt vad mycket man faktiskt får för pengarna när man beställer en Leeco S3 X626. Om du skulle ha samma budget men istället köpa en smartphone från någon svensk butik skulle du helt klart få en mobiltelefon med svagare prestanda.
En Leeco S3 X626 kostar hos GearBest 1204 kronor men det är viktigt att känna till att det inte är det slutgiltiga priset för på det tillkommer även den svenska momsen samt eventuella tullavgifter. Trots dessa påslag får du någonting som är billigare än om du hade köpt en jämförbar telefon här i Sverige.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.