Sony Xperia XZ3


Sony Xperia XZ3 är det senaste flaggskeppet från Sony och kommer med deras uppfräschade design som de själva kallar Loop design. Det vill säga ett kurvat glasbaksycke men denna gång har även framsidan kurvade inslag. Kanterna består av metall. Den här mobiltelefonen är större, tunnare och tyngre än föregångaren och den har en AMOLED display istället för en LCD display.
Displayen har bildförhållandet 18:9.
Detta är en mycket intressant smartphone med topp prestanda och funktioner som imponerar men samtidigt har den ett mycket högt pris precis som de flesta andra toppmodeller som finns på marknaden.
Fingeravtrycksläsaren sitter monterad på baksidan och på mobilens underkant sitter en USB Typ C port vilket är några komponenter man förväntar sig av en toppmodell idag.
Sony Xperia XZ3 har en IP65/68 Certifiering
som innebär att mobilen tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Vattentålighet är en sak som tillverkaren Sony har satsat på hos sina dyrare mobiler under många år och de var faktiskt bland de första att göra så.
Sony Xperia XZ3 har stereo högtalare med 24 bitars 192kHz och telefonen har funktionen Dynamic vibration system som gör att hela mobiltelefonen vibrerar i takt med ljudet.  Det är meningen att du ska få en förhöjd upplevelse när du lyssnar på musik, tittar på film eller spelar spel. Om man inte tycker om funktionen kan man enkelt stänga av den i inställningarna.


Displayen är en AMOLED display på 6 tum med 1440×2880 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 537 ppi (pixlar per tum). Displayen är med andra ord oerhört skarp, har bra betraktningsvinkel och fina färger.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB och det finns en bättre version med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 64 GB men den versionen säljs endast i Taiwan.
Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 512 GB.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 845 procesor på 2,7 GHz och det är förstås årets topp processor som sitter i många av årets dyrare toppmodeller.
Den framåtriktade kameran är på 13 Megapixlar och den ensamma bakre huvudkameran är på 19 Megapixlar och har PDAF, laser autofokus samt LED blixt.
Kameralinserna är kapabla att ge mycket fina bilder vid bra ljusförhållanden och kan till och med ge ganska bra bilder i mörkare miljöer vilket naturligtvis är en fördel.
Batteriet är på 3300 mAh och stödjer både snabbladdning och trådlös laddning.
Sony Xperia XZ3 har en ny design jämfört med deras tidigare modeller innan föreställningen Sony Xperia XZ2 och denna är ytterligare ett steg i rätt riktning. En nackdel när det gäller designen är att den bakre kameralinsen är placerad för långt ned på chassit och det gör att också fingeravtrycksläsaren hamnar ovanligt långt ner. Det innebär att du varje gång du vill låsa upp telefonen behöver ändra grepp på själva mobilen för att nå fingeravtrycksläsaren med ditt finger och om du inte gör så träffar fingret kameralinsen istället.  Detta är en grej man kan vänja sig med efter ett tags användande men det är faktiskt synd att de har gjort det misstaget.
Xperia XZ3 är en telefon med många funktioner och en unik funktion är Edge Sense med vilken man snabbt kan få upp de appar som man använder mest och dessa får man upp på sidan av displayen genom att pressa in mobiltelefonens långsida. Telefonen lär sig vilka applikationer du använder mest och under vilka tider på dygnet så apparna som syns varierar och anpassas beroende på ditt användar mönster.
Denna smartphone kommer att gå att köpa inom kort, kanske redan nu i slutet av September. Prislappen kommer att landa någonstans runt 7990 kronor.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.