BLU Vivo XI Plus


BLU är en amerikansk mobil tillverkare som är känd för att producera billigare mobiltelefoner.
Den här tillverkaren är en av många mobil tillverkare som är helt okända här i Sverige, sanningen är att långt ifrån alla företag som tillverkar smartphones säljer sina telefoner här.
BLU  är kända för att fokusera på att ta fram lågbudget telefoner och telefoner i mellansegmentet men BLU Vivo XI Plus är en flaggskepps mobil och kommer följdaktligen med topp prestanda och design.
Fronten domineras av en stor display som når långt ut på alla fyra kanter och själva chassit är byggt av metall. Baksidan är lätt avrundad och ger ett skönt grepp i handen.
Displayen har bildförhållandet 18:9.
Fingeravtrycksläsaren sitter på baksidan och mobiltelefonen har även dubbla bakre kameralinser samt en USB Typ C port.
Den här mobiltelefonen har även Face Unlock som innebär att mobilen kan låsas upp med hjälp av den främre kameralinsen som läser av ditt ansikte när du tittar på den.


BLU Vivo XI Plus har en display på 6,2 tum med 1080×2246 pixlar så displayen är skarp och tydlig samtidigt som den är så pass stor
att den passar utmärkt som multimedia enhet. Att titta på streamad film, YouTube eller spela mobil spel.
RAM minnet är på 6 GB och det inbyggda minnet är på 64 eller 128 GB beroende på vilken modell du väljer att beställa. Det finns med andra ord gott om plats för dina egna filer och de appar du väljer att installera. Dessutom finns det plats för ett minneskort på upp till 128 GB ifall du skulle behöva ändå mer utrymme i din smartphone. De flesta behöver åtminstone 32 GB i internminne så denna smartphone har fullt tillräckligt med utrymme för de allra flesta.
Processorn är en åttakärnig Mediatek Helios P20 processor på 2 GHz som är snabb och kraftfull och håller en topp standard så mobilen klarar av de mest krävande arbetsuppgifterna utan problem.
Den framåtriktade kameran är på 16 Megapixlar och de dubbla bakre kamerorna är på 16 respektive 5 Megapixlar och har LED blixt. Kameralinsen på 5 Megapixlar är där för att ge mer djup i dina bilder och för att ge en suddig bakgrund i bilden när du vill ta den typen av fotografier. Kamerorna är kapabla att ge helt okej bilder vid bra ljusförhållanden.
Det inbyggda batteriet är på 3050 mAh och stödjer trådlös laddning.
Batteristorleken är på gränsen till för liten med tanke på skärmens storlek och processorns styrka.
Operativsystemet som kommer installerat är Android 8.1 Oreo vilket fortfarande är den senaste versionen även om Android 9.0 Pie väntas släppas tidigt nästa år.
En BLU Vivo XI Plus har ett pris runt 350 dollar vilket motsvarar ungefär 3350 kronor. Om du väljer att beställa denna smartphone är du tvungen att göra det hos en utländsk nätbutik och därmed blir prislappen högre på grund av att du måste betala den svenska momsen samt eventuella import avgifter. Man gör med andra ord inte direkt en så bra deal som man först kan tro men om du ändå väljer att skaffa en BLU Vivo XI Plus får du någonting mer unikt. Du blir en av väldigt få i landet som äger samma mobil.
Du får en välbyggd mobil med bra funktioner och specifikationer samtidigt som du möjligen tjänar några hundra lappar på att köpa den istället för en produkt från en mer känd, större tillverkare.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.