iPhone XR


iPhone XR (läses ut Tio R) är budgetmodellen av Apples tre nya modeller men det är knappast någon billig mobiltelefon det handlar om. Den kostar endast mindre än de övriga modellerna så ifall man skulle jämföra med billiga mobiltelefoner oavsett tillverkare ligger den fortfarande i en betydligt högre prisklass.
iPhone XR har en stor display som täcker nästan hela framsidan och baksidan är mer färgglad än de andra nya iPhone mobilerna från 2018. I fronten är kanterna runt displayen en aning tjockare än de tunna kanterna runt displayerna hos iPhone XS och iPhone XS Max så om det är väldigt viktigt för dig att ha en skärm som dominerar så mycket som möjligt av din smartphones framsida bör du undvika denna modell.
Runt telefonens kanter löper en ram av metall och baksidan består av en färgglad  plast som har täckts av ett lager glas.
På baksidan sitter en ensam kameralins och det finns ingen fingeravtrycksläsare eftersom mobilen låses upp med Face Unlock istället. Med den låses mobiltelefonen upp genom att den främre kameralinsen läser av dina ögon.
iPhone XR har en IP67 Certifiering som innebär att mobilen tål att vistas på 1 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.


iPhone XR har en LCD display på 6,1 tum med 1792×828 pixlar så pixeltätheten blir 326 ppi (pixlar per tum). Det innebär att den här mobiltelefonen skiljer sig åt från iPhone XS och iPhone XS Max eftersom dessa har AMOLED displayer och dessutom displayer med fler pixlar men någonting får man ju kompromissa med för att få en billigare telefon.
På baksidan sitter en ensam kameralins på 12 Megapixlar (vidvinkel) och en främre kameralins på 7 Megapixlar.
Apples kamera kvalitet håller alltid en hög nivå och så är även fallet här. När man beställer en iPhone kan man räkna med att kunna ta väldigt fina bilder och med tanke på hur pass mycket deras mobiltelefoner kostar vore någonting annat en ren skandal.
Det inbyggda minnet är på 64, 128 eller som mest på 256 GB
Minneskappasiteten är fullt tillräckligt så man behöver absolut inte oroa sig över att fylla upp minnet på kort tid. Här finns gott om plats för allt du kan tänkas spara i din telefon åtminstone ifall du beställer en av de tvåversionerna med mer utrymme.
Denna smartphone drivs av en egentillverkad A12 Bionic procesor som är tillverkad för just Apples mobiltelefoner och därför är väldigt optimerad för deras lurar och det medför att de arbetar snabbt och är mycket kraftfulla.
RAM minnet är på 4 GB och det är en förbättring jämfört med förra årets modeller vilka hade ett RAM minne på 3 GB men här ligger Apple efter sina konkurrenter som ju ibland till och med har ett RAM minne på 8 GB även om 6 GB är mer vanligt förekommande.
Batteriets storlek är okänd men med tanke på att iPhone X har ett batteri på 2716 mAh kan man tänka sig att den här telefonens batteri har en liknande storlek. Batteriet stödjer snabbladdning och trådlös laddning vilket är bra funktioner.
En iPhone XR kostar från 9495 kronor och det priset gäller då varianten med ett inbyggt minne på 64 GB.
iPhone XR väntas släppas till försäljning i Oktober och då får vi se ifall den kommer att bli den storsäljare som de dyrare syskonen inte alls ser ut att bli. Åtminstone enligt tidiga indikationer. Kanske de flesta konsumenter föredrar den billigare iPhone XR?


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.