ZTE Axon 9 Pro

ZTE Axon 9 Pro är en nyligen presenterad flaggskepps mobil med topp prestanda och en fin men inte så unik design. Den ser likt många andra mobiltelefoner ut lite som en iPhone X och det är faktiskt både bra och dåligt. iPhone X har ju en fin design men när man precis som många andra tillverkare lånar design från en annan smartphone känns det som att man inte har lagt så mycket tid på att ta fram en egen mer unik design och det gör att mobilen knappast sticker ut i mängden av mobiler där ute.
Detta är en telefon tillverkad av en kombination av metall, plast och glas. Metallram runt kanterna, en plast baksida täckt av ett eller flera lager glas och en stor skärm som tar upp nästan hela framsidan.
ZTE kommer även med AI som både hjälper till att ta bra bilder med kamerorna och rengör och rensar systemet på onödiga filer.
Den har en bakre fingeravtryckläsare och i mobilens underkant sitter en USB Typ C port vilket man förväntar sig av en toppmodell från i år.


ZTE Axon 9 Pro har en AMOLED display på 6,2 tum med 1080×2248 pixlar så pixeltätheten blir 402 ppi (pixlar per tum) vilket innebär att displayen är ganska skarp.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 845 procesor på 2,8 GHz och RAM minnet är på 6 GB. Det inbyggda minnet är på 128 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort.
I fronten hittar du en kameralins på 20 Megapixlar och på mobilens baksida sitter dubbla kameralinser på 12 respektive 20 Megapixlar med optisk bildstabilisator, PDAF samt dubbla LED blixtar.
Linsen på 20 Megapixlar är en vidvinkel lins och den på 12 Megapixlar är en vanlig kameralins.
ZTE Axon 9 Pro har stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192 kHz och Dolby Atmos ljud och det medför att mobilen har ett mycket bra ljud vilket ger en utmärkt multimedia enhet.
Det inbyggda batteriet är på hela 4000 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 4+ och trådlös laddning. Detta är tre stora fördelar. Först ett stort batteri som räcker länge och sedan när det väl börjar bli tomt kan man snabbt ladda upp batteriet igen.
ZTE Axon 9 Pro är en kraftfull och snabb smartphone med bra funktioner och prestanda som samtidigt har ett något billigare pris vilket naturligtvis är en fördel.
En ZTE Axon 9 Pro har ett pris runt 649 Euro vilket ungefär motsvarar 7300 kronor. Detta gör den betydligt dyrare än en OnePlus 6 som till och med till viss del har bättre prestanda.
Det är fortfarande okänt ifall ZTE Axon 9 Pro någonsin kommer att säljas officiellt här i Sverige. Få här känner dessutom till denna mobil tillverkare så försäljnings siffrorna lär bli därefter. Om man inte vet att någonting existerar kan man ju inte köpa en.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.