iPhone XS Max


Iphone XS Max (uttalas tio S Max) är den största av de tre nya Iphone modellerna. Den delar design med Iphone XS, den enda skillnaden invändigt är att den har en större display och ett större batteri.
Displayen är stor och når långt ut på telefonens kanter och runt själva mobilen finns en ram av rostfritt stål. Baksidan består av plast som har täckts av glas. Iphone XS Max  är en stor och ganska tung smartphone som därmed kan vara besvärlig att la med sig. 
Den väger 208 gram., den får inte plats i en byxficka så det är nog bäst att frakta den i en ryggsäck, handväska eller liknande.
De nya modellerna har den nya Iphone designen som härstämmar ifrån Iphone X som lanserades 2017. Denna design  har därefter kopierats av en mängd olika tillverkare sedan dess så designen är populär men trots detta sålde iPhone X inte alla i så många exemplar som Apple hade förväntat sig och det beror helt säkert på det otroligt höga priset och jag befarar att även de nya mobiltelefonerna kommer råka ut för samma öde. 


Displayen är en AMOLED display på hela 6,5 tum med 1242 x 2688 pixlar. Pixeltätheten landar därmed på 458 ppi ( pixlar per tum) och det innebär att displayen är mycket skarp
Skärmen har bildförhållandet 18:5 så större delen av fronten består av display helt enligt rådande trend bland årets toppmodeller. RAM minnet är på 4 GB och interminnet är på 64, 256 eller 512 GB beroende på hur mycket pengar du är villig att spendera på din nya mobiltelefon.
Med så pass mycket inbyggt minne behövs naturligtvis inte någon plats för ett minneskort.
Den främre kameran är på 7 Megapixlar och  förutom att ta selfies kan du låsa upp din Iphone XS Max med den. Funktionen heter Face Unlock och den låser upp mobilens display genom att läsa av dina ögon.
Apple har i år tagit bort fingeravtrycksläsare från alla nya modeller och om det är bra eller dåligt får du avgöra själv. Min personliga åsikt är dock att det inte skadat ifall de hade valt att behålla båda upplåsnings metoderna. De båda bakre kameralinserna är på 12 megapixlar och har optisk bildstabilisator, 2 x optisk zoom samt fyra LED blixtar.
Samtliga kameror håller förstås en väldigt hög kvalitet och är fullt kapabla at ge fantastiska bilder vid bra ljusförhållanden.
Processorn är en sexkärnig Apple A12 Bionic processor på GHz och detta är en processor fromtasen av Apple själva vilket betyder att den är extremt bra optimerad för just deras mobiltelefoner.
Den är kraftfull, snabb och mycket effektiv. Det inbyggda batteriet är på 3174 mAh och stödjer snabbladdning och trådlös laddning.
Iphone XS Max kostar från 13 990 SEK så detta är en dyr smartphone. Samtliga nya iPhone mobiler från i år är väldigt bra mobiltelefoner men den stora nackdelen är priset som avskräcker många eventuella köpare. Om Apple vill fortsätta att sälja stora mängder mobiltelefoner behöver de få ned sina priser ganska mycket.







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.