iPhone XS


Apple har precis presenterat iPhone XS (läses ut som Tio S) som är en uppföljare av iPhone X som lanserades förra året. Denna smartphone är en uppgradering av just iPhone X och har följdaktligen liknar den designmässigt föregångaren men med små förändringar. Den har samma storlek och knappar och portar sitter placerade på samma plats som tidigare och de är faktiskt så pass lika att ditt gamla mobil fodral skulle passa också på den nyare mobiltelefonen.
Detta är en telefon konstruerad av plast och glas samt med en ram av rostfritt stål av högsta kvalitet. Hörnen är avrundade.
Telefonen har stereo högtalare och är vattentålig genom att den har en IP68 Certifiering och det betyder att den klarar att vistas på 2 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.


iPhone XS har en AMOLED display på 5,8 tum  med 2436×1125 pixlar och pixeltätheten landar på 458 ppi (pixlar per tum) så det rör sig om en skarp display med Retina skärm.
Den processor som sitter i mobilen är en sexkärnig egentillverkad A12 Bionic procesor vilken är mycket kraftfull och klarar lätt av mer avancerade uppgifter. 
Enligt Apple själva är processorn trettio procent mer snabb än den förra processorn från 2017. 
Det inbyggda minnet är på 64, 128 eller otroliga 512 GB så det finns gott om plats i den här telefonen. 
RAM minnet är på 4 GB vilket innebär att mobilen har mindre RAM minne än en del av kokurrenternas mobiltelefoner i samma prisklass men iPhone XS är så pass bra optimerad att den hamnar på samma nivå som andra toppmodeller. Specifikationer är inte allt utan det är minst lika viktigt att alla komponenter sammarbetar bra för att få ut en så bra upplevelse som möjligt från de komponenter man har. 
Den framåtriktade kameran är på 7 Megapixlar och det sitter dubbla bakre kameror på baksidan.  Båda dessa är på 12 Megapixlar varav den ena har en vidvinkel lins som ger bra gruppbilder eller landskaps bilder. Alla iPhone är kända för att ha extremt bra kamera prestanda och det ska man naturligtvis kräva av en dyr flaggskepps mobil. 
Likt föregångaren saknar iPhone XS fingeravtryckläsare och låses istället upp med Face ID det vill säga att den främre kameralinsen känner igen ditt ansikte när du tittar in i kameran. 
Vilken batteristorleken är har inte avslöjats av tillverkaren men föregångaren har ett batteri på 7216 mAh och med tanke på att mobilerna har samma storlek på chassit och att det rör sig om en mindre uppgradering bör det vara ungefär samma batteristorlek. Batteriet stödjer trådlös laddning vilket är en fördel.
På grund av att iPhone XS är den senaste flaggskeppes mobilen från Apple kommer den naturligtvis med deras egna operativsyst iOs 12 som ju har de nyaste funktionerna. Apples produkter har ett helt eget system som ingen annan smartphone har så om du absolut vill ha en mobiltelefon med just iOs blir du tvungen att köpa en iPhone. 
iPhone XS är en väldigt dyr toppmodell med ett pris från 12800 kronor men för de pengarna får du en mycket välkonstruerad och lyxig mobil. 
Av förboförbokningarna att drömma säljer den här mobiltelefonen inte särskilt bra och det kan bero på det extremt höga pris Apple tar för sina mobiltelefoner. Föregångaren iPhone X sålde i extremt litet antal och blev något av en flopp och efterföljarna verkar drabbas av samma öde.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.