Umidigi One Pro


Umidigi One Pro är en billig budgetmobil i mellansegmentet som designmässigt lånar en hel del från mer kända tillverkares toppmodeller. Om Iphone X och Huawei P20 Pro skulle få ett barn ihop skulle det se ut så här.
Att mobiltelefonen har tagit inspiration från andra betyder inte att den är en direkt klon. 
Framifrån består telefonen av en stor display som når långt ut på kanterna, men inte fullt lika långt ut som hos dyrare smartphones.
Kanterna påstås vara av metall och på den högra långsidan sitter en fingeravtrycksläsare. Dessa brukar vanligtvis vara placerade under skärmen eller på mobiltelefonens baksida men Umidigi har med andra ord valt en annorlunda placering som fungerar bra den också i alla fall för oss som är högerhänta.
Baksidan är av en fler färgad plast som har täckts över av flera lager glas,vilket ger en fin blänkande reflektion i ljuset. Det finns även en annan modell med en baksida med kevlar mönster som också den är täckt av flera lager glas.
Umidigi One Pro har en USB Typ C Port.


Den här mobilen har en fin design som gör att den ser ut som en flaggskeps mobil. Invändigt är det inte riktigt på det sättet även om tillverkaren gärna vill få dig att tro det i sin marknadsföring men reklam får man ta med en nypa salt, helst när det gäller smartphones från små tillverkare som håller till i Kina. 
Det är extremt viktigt att läsa på om en mobiltelefon innan du beställer en och det blir extra viktigt hos den här typen av telefoner. Displayen är en LCD display på 5,8 tum med 1520 x 720 pixlar.
Bildförhållandet är 18:9 den har alltså en mer långsmal skärm likt majoriteten av årets dyra toppmodeller. Nackdelen med displayen är att den inte är fullt så skarp som den borde även om den har en så pass kvalitet att den duger, främst med tanke på det man betalar för den här mobilen.
RAM minnet är på 4GB och interminnet är på 64GB, minneskapasiteten går att utöka med ett minneskort. Mobilen har en åttakärning Mediatek Helio P23 processor på 2 GHz.
Processorn är tillräckligt kraftfull för att klara av vanlig användning men får kämpa när man spelar grafiskt tunga spel som till exempel PUBG.
Batteriet är på 3250 mAh och stödjer trådlös laddning. Batteristorleken är godkänd men det skadar förstås aldrig att ha ett större batteri. 
Operativsystemet är Android 8.1 Oreo. Systemet är fortfarande en färsk version även om Android 9.0 Pie snart släpps. Umidigi One Pro har en ganska ren version av operativsystemet men utan att vara helt rent vilket hade varit ändå bättre eftersom ett helt rent system har en mängd fördelar. Själva systemet blir lättare och kan därför arbeta på mer effektivt så telefonen känns mindre seg och möjligheten att få snabbare uppdateringar ökar åtminstone ifall det rör sig om en flaggskepps mobil.
Den här mobiltelefonen är en budgetmobil och den sortens mobiler nås däremot sällan av uppdateringar av operativsystemet. Helt enkelt för att det kostar pengar att anpassa systemet mot den nya versionen och tillverkare vill inte satsa de pengarna på budgetmobiler.
Umidigi One Pro kan beställas hos diverse utländska nätbutiker. till exempel kostar den hos Gear Best 1570 SEK men då tillkommer den svenska momsen plus eventuellt andra avgifter.
Om denna smartphone passar just dig beror helt och hållet på hur du brukar använda din mobil. Ifall du vill ha en mobiltelefon som har en design som liknar mycket dyrare mobiltelefoner men inte behöver topp specifikationer kan den här vara ett utmärkt alternativ. 
Den kan faktiskt också vara mer spännande på grund av att få i din omgivning kommer att äga samma mobiltelefon som du. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.