Elephone U Pro


Elephone U Pro är en budgetmobil i mellansegmentet från Kina som erbjuder en fin, lyxig design och dugliga specifikationer.
Designen har till stora delar lånats från Samsung Galaxy S8 och Samsung Galaxy S9 men utan att vara en exakt klon. Detta är en välkonstruerad smartphone. Displayen har bildförhållandet 18:9 och långsidorna är avrundade och går över kanterna precis som på de senaste toppmodellerna från Samsung. Kanterna består av metall och baksidan är av plast som har täckts av ett par lager glas vilket ger en yta som blänker fint i ljuset.
På baksidan sitter dubbla kameralinser samt en bakre fingeravtryckläsare som låser upp din telefon snabbt och korrekt men knappast är den snabbaste fingeravtrycksläsaren som finns på marknaden.
I mobilens underkant sitter en USB Typ C port.


Elephone U Pro har en AMOLED display på nästan 6 tum med 1080×2160 pixlar och displayen når långt ut på mobiltelefonens kanter och skyddas av Gorilla Glas 5.
Den stora displayen medför att Elephone U Pro blir en utmärkt multimedia enhet med vilken du kan avnjuta film, videos och mobil spel.
RAM minnet är på 4 GB eller 6 GB och det inbyggda minnet är på 64 eller 128 GB beroende på vilken variant av telefonen man väljer. Det finns även plats för ett minneskort så minneskapaciteten går att utöka på ett enkelt och billigt sätt.
Processorn är en fyrkärnig Snapdragon 660 procesor på 2,2 GHz och det rör sig om en effektiv och relativt kraftfull budget processor från i år.
Den framåtriktade kameran är på 8  Megapixlar och de dubbla bakre kamerorna är båda två på 13 Megapixlar och har
Kamerorna kan ge bra bilder vid bra ljusförhållanden men de är ganska dåliga i mörkare miljöer och det är nog den här mobiltelefonens största nackdel för i övrigt håller allt en utmärkt kvalitet. Om det är väldigt viktigt för dig att äga en smartphone med väldigt bra kameralinser är inte den här telefonen riktigt någonting för dig.
Det inbyggda batteriet är på 3550 mAh.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 8.0 Oreo som är en ganska färsk version av systemet i alla fall i ett par månader till. Android 9.0 är på väg.
När man beställer en mobiltelefon från en mindre tillverkare från Kina är det klart att man tar risken att få någonting som inte riktigt fungerar som man förväntar sig och man får inte alltid den kvalitet man är van vid och därför är det väldigt viktigt att läsa på om den mobiltelefon man funderar på att beställa innan man bestämmer sig. Det är också viktigt att tänka på att det pris den ofta utländska nätbutiken anger är utan svensk moms och eventuella import avgifter så telefonen kan bli betydligt dyrare än du räknat med. Väldigt ofta lönar det sig inte riktigt att beställa en smartphone från Kina.
En Elephone U Pro får till exempel nästan samma pris som en OnePlus 6 som säljs officiellt här i Sverige. Den kostar 5400 kronor och har topp specifikationer i jämförelse med de mer budget specifikationer som Elephone U Pro erbjuder för en liknande peng.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.