HTC U12 Life


HTC U12 Life är en budgetmobil i mellansegmentet med en ganska fin men enkel design vars baksida har en design som har inspirerats en hel del av Googles Pixel mobiler. Den övre delen av baksidan består av ett annat material än den övriga baksidan.  Den här mobiltelefonen är konstruerad av plast och har en stor display. Det mesta av plasten har en blänkande finish som ska ge intrycket att telefonen har täckts av ett lager glas vilket alltså inte är fallet.
Fingeravtrycksläsaren sitter på baksidan och de dubbla kameralinserna sitter placerade på vänstra bakre hörnet.
HTC U12 Life har en helt ny design jämfört med föregångaren HTC U11 Life och liknar inte heller flaggskeppet HTC U12 Plus.
I mobilens underkant sitter en USB typ C port och mobiltelefonen har stereo högtalare vilket är en klar fördel. Ett hörlursuttag finns också och det är bra för det är en funktion som försvinner allt mer.


Displayen är en på 6 tum med 1080×2160 pixlar så pixeltätheten blir på 402 ppi (pixlar per tum) så skärmen är ganska skarp. Ju högre ppi desto skarpare display.
Displayen har bildförhållandet 18:9 likt många andra nyare mobiltelefoner och det är någonting som gör att mobilen är en utmärkt multimedia enhet som kan användas för att titta på streamad film, YouTube videos och spela mobil spel.
RAM minnet hos basbadmodellen är 4 GB och internminnet är på 64 GB. Det existerar även en bättre version med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på hela 128 GB. Båda versionerna har plats för ett minneskort på upp till 512 GB.
Det som driver det hela är en åttakärnig Snapdragon 636 procesor på 1,8 GHz.
Denna processor är en typ av processor som brukar sitta i lite mer kraftfulla budgetmobiler och den är ungefär hälften så kraftfull som en processor i Snapdragon 800 serien som brukar sitta i toppmodellerna.
Den framåtriktade kameran är på 13 Megapixlar och har stöd för HDR samt kan ta panorama bilder.
De dubbla bakre kamerorna är på 16 och 5 Megapixlar och har PDAF och dubbla LED blixtar. Kameran på 5 Megapixlar har en djupsensor.
Operativsystemet som kommer installerat från början är Android 8.1 Oreo som för övrigt fortfarande är den senaste versionen även om en ny uppdatering kommer snart.
Det inbyggda batteriet är på 3600 mAh.
Alla mobiltelefoner når inte Sverige men det ser ut som att den här telefonen kommer att göra det, den kommer åtminstone att släppas till försäljning i Europa och då gäller det den billigare basmodellen eftersom den bättre modellen endast ska säljas i tillverkarens hemland Taiwan.
HTC är tråkigt nog en mobil tillverkare som har gått från att vara mycket stora till att bli en mindre tillverkare vars mobiltelefoner få köper. Att det förhåller sig så beror mycket på brist av marknadsföring som ju leder till att konsumenter aldrig ens känner till att telefonerna existerar och därmed ses de inte som något alternativ. HTC har under många år kämpat med en dålig ekonomi och har till och med nyligen sålt delar av sin utvecklings avdelning till Google.
HTC U12 Life har ett pris runt 390 dollar vilket motsvarar ungefär 3800 kronor men på den summan tillkommer svenska momsen så denna smartphone blir betydligt dyrare än så.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.