Huawei Mate 20 Lite

Huawei Mate 20 Lite är en budgetmobil i mellansegmentet som är oerhört bra när man betänker vad den kostar.
Den kommer med en lyxig design som gör att telefonen känns dyrare än den är samtidigt som den har bra prestanda.
Baksidan av mobiltelefonen täcks av flera lager glas som skimrar fint i ljuset och kanterna runt mobilen är av metall. I fronten sitter en stor display med den nu så vanliga flärpen där den främre kameralinsen huserar.
På baksidan sitter dubbla kameralinser samt en fingeravtrycksläsare vilken låser upp mobiltelefonen väldigt snabbt vilket oftast är fallet när det gäller Huawei.
Den här mobil tillverkaren är en av världens största tillverkare och det är tydligt när det gäller kvaliteten hos deras smartphones.
Mobilen har hörlursuttag och en USB Typ C Port.
Förutom fingeravtrycksläsaren kan man låsa upp mobilen med Face Unlock.
Den låses alltså upp genom att den främre kameran läser av ditt ansikte.


Huawei Mate 20 Lite har en LCD display på 6,3 tum med 1080×2340 pixlar och pixeltätheten landar på 409 ppi (pixlar per tum). Det rör sig med andra ord om en skarp display som också har bra färgåtergivning och betraktningsvinkel. Displayen har bildförhållandet 19:5 så skärmen är lite långsmal vilket är modernt nu för tiden och har varit så de senaste åren.
Processorn under chassit är en åttakärnig Hisilicon Kirin 710 processor på 2,2 GHz som är en relativt kraftfull processor i mellanklass. Processorn tillverkas av Huawei själva.
RAM minnet hos basmodellen ligger på 4 GB och den bättre varianten har ett RAM minne på 6 GB. Internminnet är på 64 GB oavsett modell och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB. Denna prestanda är fullt tillräckligt för de flesta användare och det samma gäller även kamerornas kvalitet.
Det sitter dubbla kameralinser i flärpen på framsidan och dessa är på 24 och 2 Megapixlar där selfie kameran är en vidvinkel lins medans den mindre linsen är en djupsensor som finns där för att assistera huvudkameran.
På baksidan finns en kameralins på 20 Megapixlar som är en vidvinkel lins med PDAF och en djupsensor på 2 Megapixlar.
Kamerorna ger bra bilder som kan duga för de flesta konsumenter men inte passar en mer krävande person.
Det inbyggda batteriet är på 3750 mAh och stödjer snabbladdning men saknar trådlös laddning. Batteristorleken är bra med tanke på displayens storlek och kvalitet och den ganska kraftfulla processorn.
Operativsystemet är Android 8.1 Oreo men med EMUI 8.2 som är ett hårt anpassat skinn som inte passar riktigt alla användare. Om du är en person som tidigare har använt iPhone men nu vill gå över till Android kan en smartphone från Huawei eller deras undermärke Honor vara det bästa alternativet på grund av att de har lånat en hel del från iOS.
Huawei Mate 20 Lite kostar runt 3500 kronor och det är ett bra pris men då man kan få en Xiaomi Pocophone F1 för samma kostnad och den har en topp processor istället för en i mellanklass blir ju den senare ett bättre köp.
Pocophone är dock konstruerad av plast så den har inte samma premium konstruktion som Huawei Mate 20 Lite.
Handla aldrig mobil på impuls utan fatta ett genomtänkt beslut baserat på hur du använder din mobiltelefon. Det är bra att försöka få en så bra telefon som möjligt för pengarna man är beredd att spendera.
Detta är mer viktigt ifall du inte letar din nästa mobiltelefon bland årets toppmodeller.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.