Meizu Zero


Meizu Zero är en unik koncept mobil konstruerad av keramik. Det unika med denna smartphone är att den är helt utan fysiska knappar och saknar nästan helt hål. Den har alltså inte någon port för att ladda mobilen utan laddas helt trådlöst. Naturligt saknar den hörlursuttag och Sim kort plats. Istället använder den en funktion som heter E-sim ( Elektronik Sim). De enda hål som finns är de som är till mikrofonerna.
På framsidan under displayen sitter en fingeravtrycksläsare och de dubbla bakre kameralinserna sitter på baksidan av telefonen.
Meizu Zero har en IP-68 Certifiering så den är vattentät och eftersom den är utan laddningsport laddas den med trådlösladdning.
Istället för fysiska knappar har den virtuella knappar på mobilen ena långsida likt HTC har hos sina senaste toppmodeller.
På grund av att vanliga högtalare inte finns på den här mobilen använder man istället en funktion vilken tillverkaren kallar mSound 2.0 som använder själva skärmen som en högtalare med hjälp av vibrationer. Exakt hur det fungerar rent tekniskt är oklart för tillfället.


Toppmodellen Meizu Zero har en AMOLED display på 6 tum med med 1080×2340 pixlar så pixeltätheten blir 430 ppi (pixlar per tum).
Bildförhållandet är 19:5 och displayen är skarp med bra färgåtergivning.
Basmodellen har ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB medans den bättre varianten har ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB. Eftersom mobiltelefonen saknar öppningar saknar den förstås plats för minneskort.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,8 GHz och det är en kraftfull topp processor som klarar av det mesta utan problem.
Den främre kameralinsen är på 20 Megapixlar och de dubbla bakre kameralinserna är på 12 respektive 20 Megapixlar med PDAF samt dubbla LED blixtar.
Det inbyggda batteriet är på 3100 mAh och det är en aning för litet batteri med tanke på mobilens prestanda och displayens kvaliteter.
Operativsystemet som kommer installerat är Android 9.0 Pie med Meizus skinn Flyme UI 7.0. För mig personligen vore det bättre med ett helt rent operativsystem som är precis som Google har tänkt sig istället för ett skinn som ligger som ett lager över systemet. Det ger ett tyngre system och möjligheten till snabba uppdateringar av operativsystemet minskar drastiskt.
Hur många exemplar Meizu skulle kunna sälja ifall den här mobiltelefonen lanseras officiellt är rätt så osäkert av den enkla anledningen att det fortfarande är få mobiloperatörer som satsat på E-Sim och därmed går Meizu Zero inte att använda.
Det existerar med andra ord inte någon marknad för den här typen av mobiltelefoner ännu även om detta helt klart kan ändras med tiden.
Det är dock ett intressant koncept som möjligtvis kan bli vanligare om några år.
Meizu är en kinesisk mobiltillverkare som inte säljer sina produkter officiellt här i Sverige men det är förstås fullt möjligt att beställa deras mobiltelefoner från någon utländsk nätbutik men räkna då med ett högre pris än det som säljaren anger.
Den svenska momsen är nämligen sällan inräknad i priset.
Det existerar betydligt fler mobiltillverkare än vi i Sverige känner till så utbudet av mobiltelefoner är så mycket större än vi tror.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.