Samsung Galaxy J7 Prime


Samsung Galaxy J7 Prime är en budgetmobil med ett pris runt 2600 kronor.
Detta är en mobiltelefon konstruerad av metall men övre och undre delen av baksidan är av plast vilket ger ett något försämrat intryck av mobilens design.
Detta är en smartphone som kommer med den klassiska Samsung designen och det kan både vara en nackdel och en fördel. Det avgörande är vad du personligen tycker om detta.
En fingeravtrycksläsare sitter under displayen och den har en microUSB port i underkant av telefonen.


Displayen är en LCD display på 5,5 tum med 1080×1920 pixlar och en pixeltäthet på 401 ppi (pixlar per tum).
Skärmen är inte den bästa men den duger med tanke på vad mobilen kostar. Färgerna är naturliga och skärpan är utmärkt.
Eftersom det här är en äldre telefon kommer den med operativsystemet Android 6.0 Marshmallow men det är uppgraderbart till Android 7.0 Nougat.
Samsung Galaxy J7 Prime drivs av en åttakärnig Exynos 7870 Octa processor på 1,6 GHz samt ett RAM minne på 2 GB.
Basmodellen har ett inbyggt minne på 16 GB och det är på gränsen till för lite eftersom det innebär att mobiltelefonen  troligen inom lite mindre än ett år blir helt full med resultatet att den blir långsammare än vanligt. I värsta fall slutar vissa funktioner att fungera som de ska.
Den bättre varianten av denna smartphone har ett RAM minne på 3 GB och har ett inbyggt minne på 32 GB.
Det finns även plats för ett minneskort på upp till 256 GB.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar och den bakre kameralinsen är på 13 Megapixlar och är en vidvinkel lins som har Autofokus.
Den främre kameralinsen är inte särskilt bra men den bakre däremot ger fullt acceptabla bilder vid bättre ljusförhållanden.
Det inbyggda batteriet är på 3300 mAh och det är en helt okej batteristorlek med tanke på mobilens prestanda.
Många konsumenter tror att mobiltillverkare som till exempel Samsung endast producerar flaggskepps mobiler eftersom det är dessa som får mest uppmärksamhet i media men det stämmer alltså inte.
Om du bestämmer dig för att beställa en Samsung Galaxy J7 Prime får du en enkel men duglig mobiltelefon som inte kostar allt för mycket.
Det är en budgetmobil som duger för lättare användning och som sådan är den okej men för samma kostnad kan man få bättre mobiltelefoner som till exempel en Xiaomi Mi A2 vilken har bättre prestanda och mer inbyggt minne. Man får telefonen med ett inbyggt minne på 64 GB för 2600 kronor.
Om man letar lite kan man hitta många bra smartphones i denna prisklass.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.