Meizu X8


Meizu X8 är en budgetmobil i mellansegmentet från den kinesiska mobiltillverkaren Meizu som är helt okända här i Sverige.
Deras mobiltelefoner håller en hög kvalitet samtidigt som de flesta modeller har fullt godkänd prestanda.
Om du vill ha en lite mer ovanlig smartphone med ganska kraftfull processor och bra kameror kan denna smartphone vara något för dig.
Den har en stor display med en flärp i överkant, kanter av metall och en baksida konstruerad av plast men en plats som har behandlats för att se ut att vara täckt av glas.
När det gäller displayen når den väldigt långt ut på framsidans kanter på ett fint sätt som gör att man imponeras av att en smartphone i den här prisklassen har så tunna kanter.
Meizu X8 har en fingeravtrycksläsare som är placerad på mobilens baksida samt en USB Typ C Port i mobilens underkant.
Den har till och med ett hörlursuttag, något som har blivit rätt så ovanligt förekommande.


Displayen är en LCD display på 6,2 tum med 1080×2220 pixlar så pixeltätheten blir 398 ppi (pixlar per tum). Den stora, skarpa displayen har bra färgåtergivning och betraktningsvinkel och dess positiva egenskaper och storlek gör mobilen till en fantastisk multimedia enhet.
Telefonen kommer med Android 8.0 Oreo installerat med Meizus skinn Flyme UI.
Majoriteten av alla mobiltillverkare har egna skinn som ett lager över operativsystem Android men jag personligen tycker att det är bättre med ett helt rent system.
Under chassit av plast sitter en åttakärnig Snapdragon 710 processor på 2,2 GHz samt har ett RAM minne på 6 GB. Basmodellen har istället ett RAM minne på 4 GB.
Internminnet är på 64 eller 128 GB beroende på vilken modell av mobiltelefonen du väljer att köpa. Oavsett vilken får du tillräckligt med utrymme vilket är en fördel.
Det finns ingen plats för ett minneskort så det utrymme som finns i mobiltelefonen är det du måste klara dig med resten av telefonens livstid.
Den processor som sitter i telefonen är en helt ny processor i en helt ny serie processorer och den är mer kraftfull än Snapdragon 600-serien. Den ligger alltså närmare topp processorerna i Snapdragon 800-serien.
Selfie kameran är på hela 20 Megapixlar och de dubbla bakre kamerorna är på 12 respektive 5 Megapixlar och den sistnämnda är en djupsensor som ska hjälpa till att ge finare bilder.
Kameralinserna har dubbla LED blixtar och dubbel PDAF.
Kameralinserna håller en bra kvalitet och är kapabla att ge bra bilder vid bättre ljusförhållanden.
Batteriet är på 3210 mAh och det är en okej batteristorlek för den här mobiltelefonen även om det inte hade skadat ifall det hade varit större. Men ett större batteri hade inneburit en tjockare mobiltelefon och därmed mer klumpig mobiltelefon.
Meizu X8 är en intressant smartphone som endast är möjlig att beställa från utlandet och det betyder att priset blir en aning högre på grund av att den svenska momsen inte är inräknad i försäljarens pris.
Basmodellen av Meizu X8 kostar hos GeekBuing när detta inlägg skrivs 3336 kronor och i det priset ingår frakten. Den svenska momsen brukar sällan vara inräknad så det lär bli ytterligare kostnader om du väljer att beställa mobiltelefonen.
Det existerar en oerhört stor mängd olika mobiltillverkare ute världen och vi i Sverige känner endast till en bråkdel av dessa. Det är förstås alltid bra att känna till fler alternativ för att hitta den allra bästa mobilen för dig.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.