Sony Xperia XZ3


Det går bra för Sony rent ekonomiskt på nästan alla deras affärsområden förutom då mobil tillverkningen som verkligen går dåligt. Försäljnings siffrorna är långt ifrån imponerande och hamnar extremt långt ifrån många av konkurrenterna.
Sony Xperia XZ3 var inget undantag när den släpptes till försäljning i Oktober 2018 och även om det rör sig om en bra smartphone är det få som faktiskt har köpt ett exemplar.
Den har en fin design med sin kurvade stora display och sin kurvade baksida av plast vilken har täckts av flera lager glas. Kanterna består av en stark metall vilket resulterar i en robust konstruktion.
Sony Xperia XZ2 har en bakre fingeravtryckläsare, stereo högtalare samt förstås en USB Typ C Port.
Vikten hamnar på 193 gram och det innebär att mobilen är ovanligt tung och detta är både en nackdel och en fördel. Tyngden medför naturligtvis att den blir tung att bära med sig men fördelen är att den är mer tålig och knappast går sönder lätt. Telefonen känns gedigen.
IP-68 Certifiering som innebär att den tål att vistas på 1,5 meters djup i upp till 30 minuter precis som vanligt hos den här mobil tillverkarens flaggskepps mobiler.


Displayen är en AMOLED display på 6 tum med 1440×2880 pixlar och bildförhållandet är 18:9.
Med en pixeltäthet på 537 ppi (pixlar per tum) blir displayen rejält skarp.
Xperia XZ3 är på grund av displayens höga kvalitet en fantastisk multimedia enhet lämplig för att titta på streamad film på till exempel Netflix eller Viaplay.
Selfie kameran är på 13 Megapixlar och den ensamma bakre huvudkameran är på 19 Megapixlar med PDAF, laser autofokus och LED blixt.
Dessa kameror är inte de bästa på marknaden men får jobbet gjort. Det vill säga att de ger fullt acceptabla bilder vid bättre ljusförhållanden.
Den bakre kameralinsen sitter för långt ned enligt min åsikt eftersom den nu är placerad precis där man förväntar sig att fingeravtryckläsaren ska sitta vilket resulterar i att man petar på kameralinsen ofrivilligt när man försöker låsa upp mobilen utan att titta. Fingeravtrycksläsaren är placerad längre ned på bakstycket så det tar lite tid att vänja sig vid detta.
Batteriet är på 3330 mAh och stödjer snabbladdning och trådlös laddning vilket är två fördelar och samtidigt har Sonys dyrare modeller funktioner som förbättrar batteriets livslängd betydligt. Om du vill behålla samma smartphone under många år är det en stor fördel som få andra tillverkare kan slå.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB samtidigt finns det plats för ett minneskort på upp till 512 GB så möjligheten att utöka minneskapaciteten finns.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,7 GHz och det är en av världens mest kraftfulla processorer så det råder ingen brist på kraft hos den här mobiltelefonen.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie som är en färsk version av systemet.
En Sony Xperia XZ3 kostar 7990 kronor hos Elgiganten och det är förstås mycket pengar för en mobiltelefon men då får du också bland det bästa på marknaden idag. Flaggskepps mobiler har oftast topp prestanda och nya funktioner som senare även dyker upp hos billigare mobiltelefoner.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.