Samsung Galaxy S10


Samsung har presenterat nya Samsung Galaxy S10 och den är verkligen en uppenbar uppgradering jämfört med föregångaren både när det gäller designen och prestandan. Till skillnad mot Samsung Galaxy S9 som designmässigt påminner en hel del om föregångaren Samsung Galaxy S8.
Fronten består till 93 procent av skärm och det är det få mobiltelefoner som kan slå just nu.
När det gäller konstruktionen är mobilen konstruerad av den vanliga kombinationen av metall, plast och glas. Inget nytt och unikt på det området alltså.
Samsung Galaxy S10 har ett hörlursuttag och en USB Typ C Port
Detta är en intressant och spännande smartphone men som tyvärr har ett avskräckande pris som sannolikt kommer att leda till lägre försäljnings siffror på grund av att folk helt enkelt inte har råd.
Den kan få exakt samma problem som Apple senaste iPhone modeller.
Innovation är inte allt utan priset är också en avgörande faktor när konsumenter beställer en ny mobiltelefon.


Det mest imponerande när det gäller Samsung Galaxy S10 är den stora skärmen som verkligen når långt ut på kanterna och här saknas helt den vanligt förekommande flärpen.
Istället har man gjort ett litet hål i själva displayen för att få in en kameralins.
Mobiltelefonen ser ut att helt sakna en fingeravtrycksläsare men det första intrycket är ej korrekt för den är nu placerad under displayen.
Denna smartphone har en  AMOLED display på 6,1 tum med pixlar. Det rör sig om en QHD display av väldigt hög kvalitet.
RAM minnet är på hela 8 GB och det inbyggda minnet är på 128 eller 512 GB vilket naturligtvis betyder att man får otroligt mycket fritt utrymme i telefonen när man beställer en. Dessutom är det fullt möjligt att enkelt och billigt öka minneskapaciteten med att minneskort på upp till 512 GB.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 855 processor eller en åttakärnig Exynos 9820 processor beroende på vilken marknad mobilen är köpt. Europa kommer att få varianten med en Exynos processor och övriga världen får varianten med en Snapdragon processor.
Den främre kameralinsen är på 10 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 16, 12 och ytterligare en på 12 Megapixlar. En av linserna på 12 Megapixlar är en vanlig kameralins och den andra är en telefoto lins med optisk zoom och linsen på 16 Megapixlar är en Ultra vidvinkel lins.
Dessa kameror ger imponerande fina bilder och håller en hög kvalitet vilket man bör förvänta sig med tanke på mobilens mycket höga prissättning.
Batteriet är på 3400 mAh och det är en helt okej batteristorlek med tanke på mobilens prestanda och displayens kvalitet. Batteriet stödjer snabbladdning och trådlös laddning vilket är stora fördelar.
Operativsystemet som kommer installerat är Android 9.0 Pie som är en färsk version av systemet.
Samsung Galaxy S10 är en av tre olika mobiltelefoner som lanseras samtidigt. Det finns även den ändå dyrare Samsung Galaxy S10 Plus och den något billigare Samsung Galaxy S10e.
Priset ligger på 9990 kronor för den billigare modellen med 128 GB internminne så det rör sig knappast om någon billig mobiltelefon men för pengarna får du en flaggskepps mobil med mycket kraftfull processor och i övrigt topp prestanda.
Den här och de övriga två mobilerna släpps för att fira 10 års jubileum eftersom det var 10 år sedan den första Galaxy S mobilen lanserades.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.