Meizu 16


Meizu är en kinesisk mobiltillverkare som är helt okända här i Sverige och Europa. De tillverkar välkonstruerade mobiltelefoner med bra prestanda och en fin design.
Meizu 16 är en av deras mobiler och den har den nya funktionen med en fingeravtrycksläsare under displayen men är i övrigt inte någon unik smartphone även om den kommer med bra specifikationer och den moderna designen.
Telefonens hörn och kanter är avrundade men själva baksidan är helt plan.
Mobiltelefonen har stereo högtalare och ett hörlursuttag och naturligtvis har den en modern USB Typ C port för laddning och data överföring.


Meizu 16 har en AMOLED display på 6 tum med 1080×2160 pixlar så pixeltätheten landar på 402 ppi (pixlar per tum). Bildförhållandet är 18:9 så skärmen når extremt långt ut på framsidans kanter och täcker 84 procent av fronten.
Som pixeltätheten visar är detta en skarp display. Ju högre pixeltäthet ju skarpare display så just pixeltätheten är ett bra verktyg för att veta om displayen är tillräckligt skarp för dina behov.
Den här mobiltelefonen har en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,8 GHz samt har ett RAM minne på 4 GB (basmodellen) och ett internminne på 64 GB.
Det finns även ett par bättre varianter varav den ena har ett RAM minne på 6 GB och den allra bästa har ett RAM minne på 8 GB.
Internminnet hos dessa är på 128 GB. Samtliga modeller saknar plats för minneskort men det är knappast nödvändigt med så pass inbyggt minne.
Selfie kameran är på 20 Megapixlar och de dubbla bakre kamerorna är på 12 respektive 20 Megapixlar med optisk bildstabilisator, laser autofokus och PDAF.
Kameralinserna ger fina bilder precis som förväntat av en flaggskepps mobil.
Det inbyggda batteriet är på 3010 mAh och stödjer snabbladdning via mCharge 4 vilket är tillverkarens egna snabbladdnings system. Nackdelen med detta brukar vara att snabbladdningen endast fungerar med tillverkarens egna laddare.
Meizu 16 är framtagen för att konkurrera med mobiltelefoner som OnePlus 6T och Pocophone F1 och den är ganska jämbördig med den typen av mobiltelefoner.
Den har prestanda och funktioner som matchar de tidigare nämnda mobilerna och en funktion är att man kan styra vad som händer på displayen med svepande rörelser istället för knappar på skärmens nederdel ifall man skulle välja att ställa in den funktionen.
Den Globala versionen kostar när det här inlägget skrivs 4410 kronor hos Light in the box vilket är en utländsk nätbutik som säljer alla möjliga olika produkter. Det bör nämnas att det pris utländska nätbutiker anger är deras prissättning och att den svenska momsen oftast tillkommer på priset. Det medför att mobilen blir dyrare än man först har tänkt. När du bestämmer dig för att importera en smartphone från Kina är det bästa att se till att beställa den Globala versionen och undvika den kinesiska. De som är tänkta för den kinesiska marknaden saknar Googles PlayStore och själva systemet är inställt på kinesiska vilket medför vissa komplikationer ifall du råkar beställa en sådan.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.