Flaggskepps dödaren Honor View 30.


Prisvärda flaggskepp är kanske det hetaste smartphonesegmentet just nu.  Mellan OnePlus 7T, Realme X2 Pro och Xiaomi Redmi Note 9  finns det en hård konkurrens för att leverera en toppmodell upplevelse till konsumenterna samtidigt som en relativt rimlig prislapp upprätthålls.
En flaggskepps dödare är som frasen säger en smartphone som har samma specifikationer och funktioner som årets dyrare toppmodeller men till en betydligt lägre kostnad och det gör Honor View 30 till en uppenbar flaggskepps dödare.
Designen påminner om Huawei Mate 20 Pro, särskilt på baksidan.  Det är inte första gången Honor använder en design från Huawei och det är föga överraskande när man vet att det är ett dotterbolag till Huawei
Honor View 30 har kanter av metall och glasbakstycke, vilket är fallet med nästan varje premiumtelefon. Mobiltelefonen finns många olika färgglada färger.
På baksidan i en kameraö sitter tre kameralinser men övriga baksidan är helt blank, detta på grund av att fingeravtrycksläsaren är placerad på telefonens högra långsida.


Displayen är en LCD display på 6,57 tum med 1080×2400 pixlar och displayen saknar helt flärp och har istället ett hål i skärmens vänstra, övre hörn. Där sitter två kameror på 32 Megapixlar och 8 Megapixlar (telefoto lins).
På baksidan sitter tre kameralinser på 40 Megapixlar, 8 Megapixlar (telefoto lins) samt ytterligare en på 8 Megapixlar (vidvinkel lins).
Kamerakvaliteten bör vara åtminstone godkänd eftersom det är extremt ovanligt med helt värdelösa kameror hos mobiltelefoner i den här prisklassen. Faktum är att det endast är hos de väldigt billiga lågbudget mobilerna man kan ha oturen att få en helt kass kamerakvalitet nu för tiden.
Processorn är en kraftfull åttakärnig Hisilicon Kirin 990 processor på 2,7 GHz och detta är en topp processor vilket medför att Honor View 30 hamnar i flaggskepps territoriet.
RAM minnet är på 8 GB och internminnet är på hela 128 GB. Det finns en version med samma specifikationer men med ett internminne på 256 GB istället.
Honor View 30 kommer med Android 10.0
vilket är den färskaste versionen av operativsystemet och det är en stor fördel med den här mobilen.
Denna smartphone har ett batteri på 4200 mAh och har stöd för snabbladdning vilket är ännu en fördel.
Det är i nuläget oklart om den här mobilen kommer att säljas i Sverige då den inte har den licensierade versionen av operativsystemet android på grund av att mobiltillverkaren har svartlistats av USA och därmed får inte amerikanska företag göra affärer med Huawei.
Google som äger operativsystemet android är just ett amerikanskt företag.
Om du bor utanför tillverkarens hemland Kina skulle du antagligen vilja vänta på tills Huaweieller om Huawei kommer att kunna skicka en telefon med Googles tjänster.
Om den trots allt skulle börja säljas i Sverige ryktas priset landa strax över 5000 kronor.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.