Flaggskepps dödaren Xiaomi Mi 9.


Xiaomi Mi 9 erbjuder  flaggskepps specifikationer till mellanklasspris och den typen av mobiltelefoner är alltid intressanta.
Den här mobilen har en stor display med flärp, kanter av metall och en baksida av plast men vilken är täckt av glas.
På under den stora displayens yta sitter fingeravtrycksläsaren och därför finns endast de tre bakre kameralinserna på baksidan.
Xiaomi Mi 9 har ett något böjt glasbakstycke som ger den ett elegant utseende och en behaglig känsla när man håller mobilen i handen.
Xiaomi Mi 9 har det man förväntar sig av en modern flaggskepps mobil när det gäller design, funktioner och specifikationer. Trots detta kostar den mindre än halva priset jämfört med andra likvärdiga toppmodeller och den kostar till och med mindre än flaggskepps dödaren OnePlus 7.


Xiaomi Mi 9 har en 6,4 tums AMOLED display med 2340×1080 pixlar och en pixeltäthet på som ger levande färger med en bra färgåtergivning. Det är en fantastisk känsla att titta på filmer på den här displayen. 
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 855 processor på 2,8 GHz och basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 64 GB. Det finns två bättre varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 64 eller 128 GB. 
Det är främst processorn, det stora RAM minnet samt det stora internminnet som gör att den här mobiltelefonen hamnar flaggskepps klassen. Sedan har den dessutom en väldigt bra kamera kvalitet.
Den framåtriktade kameralinsen i flärpen är på 20 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 16 Megapixlar ( ultra vidvinkel lins ) och en på 12 Megapixlar ( telefoto lins ) med PDAF, laser autofokus och dubbla LED blixtar.
Batteriet är på 3300 mAh och har stöd för snabbladdning. Batteristorleken är helt okej med tanke på mobilens specifikationer även om ett större batteri inte hade skadat i sammanhanget.
Detta är en android mobil så den kommer med Android 9.0 pie men med Xiaomis skinn IMUI 10. Inget rent operativsystem här inte. 
De senaste åren har Xiaomi satsat på Sverige och Europa så deras produkter finns till försäljning hos svenska nätbutiker och fysika butiker vilket naturligtvis är en stor fördel. 
Xiaomi tillverkar produkter som erbjuder stort värde för pengarna.  Den kinesiska tillverkaren visade gång på gång under de senaste fem åren att den absolut kan dominera i detta avseende. Därför är det synd att så få svenska konsumenter känner till denna mobiltillverkare.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.