Rykten om Motorola Moto Razr


Motorola Razr är en av de mest ikoniska mobiltelefoner som någonsin har existerat och nu ser det ut som att det kommer en uppgraderad uppföljare.
Lenovo ägda Motorola planerar ett evenemang i november för att lansera en ny telefon och det verkar som om det då ska presenteras en mobiltelefon med en böjbar skärm baserad på den gamla Razr.
Mycket information om nästa generations Motorola Razr har redan läckt ut.
Förutsatt att Motorola behåller designen av Razr från 2005 rör det sig om en flip-telefon som uppvikt har en display som når långt ut till kanterna.
Telefonen kommer att ha dubbla skärmar varav huvudskärmen är en stor display som fälls ned på sig själv när telefonen är stängd.  Den andra kommer att vara en utvändig frontskärm som används när mobilen är ihopvikt.
Fingeravtrycksläsaren är placerad på baksidan och i underkant sitter en USB Typ C port för laddning och dataöverföring.


Displayen är en AMOLED display på 6,3 tum med bildförhållandet 19:9 och den har 1440×3340 pixlar med en pixeltäthet på 544 ppi (pixlar per tum). Displayen är vikbar. När man viker ihop mobilen får man tillgång till en liten display på 4,6 tum.
Förutom kärnsystemappar kan den externa skärmen på Motorola Razr användas för att visa upp till sex snabbinställningar.  Dessa kommer att likna dem i rullgardinsmenyn som finns överst på skärmen på alla Android-smartphones
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB och det gäller basmodellen. Det finns även en bättre variant med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 710 processor på 2,2 GHz vilket är en lite mer kraftfull budgetprocessor i övre mellansegmentet och den ligger snäppet över Qualcomms Snapdragon 600 serie av chip. Telefonen har med andra ord inte riktigt någon topp processor och det är helt okej om mobiltelefonen får den typen av prissättning men det är ganska sannolikt att Motorola Razr kommer att bli relativt dyr beroende på dess design.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar och den ensamma bakre kameralinsen på 12 Megapixlar med PDAF och LED blixt.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie och det rör sig förmodligen om en ganska ren version av systemet. Detta på grund av att Motorola som en gång i tiden ägdes av Google som i sin tur äger operativsystemet android alltid släpper mobiltelefoner med rena versioner.
Batteriet är på 2730 mAh.
Enligt en rapport från The Wall Street Journal kommer den återupplivade Razr att kosta runt  1 500 dollar och det motsvarar ungefär 14500 kronor.
Det är för mycket pengar med tanke på den prestanda man får men Motorola Razr har en unik design som ändå kan locka konsumenter.
Inom en snar framtid får vi säkert reda på hur många av ryktena runt den här mobilen som är korrekt. Rykten är ju alltid just rykten och bör inte tas på fullt allvar.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.