Månadens fynd (November 2019).


Xiaomi Redmi Note 7 är en väldigt bra budgetmobil i mellansegmentet som skulle passa utmärkt som julklapp till någon som behöver en ny mobiltelefon. Eller varför inte som en julklapp till dig själv?
Xiaomi tillverkar produkter som erbjuder stort värde för pengarna.  Den kinesiska tillverkaren visade gång på gång under de senaste fem åren att den absolut kan dominera i detta avseende och Xiaomi Redmi Note 7 är inget undantag.
Inför Black Friday kostar nu den svarta mobilen
hos Inet men den har en väldigt bra prissättning även normalt med en prislapp på 2290 kronor.
Redmi Note 7 är en utmärkt all round telefon och för priset är den imponerande. Välkonstruerad med modern design, kameror som tar fina bilder och tillräckligt med kraft för att göra det mesta, allt hålls igång med ett stort batteri.
Baksidan av glas har två kameralinser samt en fingeravtrycksläsare och mobiltelefonen går även att låsa upp med hjälp av den främre kameralinsen.
Tjockleken på 8,1 mm medför att telefonen är ganska tunn, och storleken är relativt kompakt trots en stor display.


Xiaomi Redmi Note 7 har en LCD display på 6,3 tum med 1080×2340 pixlar. Displayen går långt ut på kanterna men ramarna är inte fullt lika tunna som hos flaggskepp mobilerna.
Bildförhållandet är 19:5 och pixeltäthet blir 409 ppi (pixlar per tum) så displayen är ganska skarp och tydlig. Pixeltätheten är ett bra sätt att jämföra skärpan hos olika mobiltelefoner innan man bestämmer sig för vilken man ska skaffa.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 660 processor som samarbetar med ett RAM minne på 4 GB. Internminnet är på 64 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB.
Selfie kameran är på 13 Megapixlar och på baksidan sitter en djupsensor på 5 Megapixlar och en vidvinkel lins på 48 Megapixlar med PDAF och LED blixt.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie men med Xiaomis skinn MIUI 11.
Batteriet är på 4000 mAh och har stöd för snabbladdning. Batteritiden blir bra med ett så pass stort batteri och jag klarar mig en och en halv dag på en laddning.
Den här mobiltelefonen är som tidigare nämnts i texten en budgetmobil i mellansegmentet och det finns många olika kategorier när det gäller smartphones. Detta är något som är viktigt att vara medveten om.
Xiaomi Redmi Note 7 är en väldigt bra mobiltelefon i sin kategori och när man tittar på priset blir man ändå mer positiv till vad man får. Om du har runt 2300 kronor att spendera på en ny mobil och vill få bästa möjliga prestanda för de pengar du har är denna ett bra alternativ.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.