Xiaom Redmi Note 7 är min nya mobil.


Xiaomi Redmi Note 7 är min nya smartphone. Det var helt enkelt dags för en uppgradering efter att ha använt samma mobiltelefon i över tre år med resultatet att den började bli seg och med ett helt fullt internminne vilket ytterligare förvärrade situationen.
Efter moget övervägande föll valet på Xiaomi Redmi Note 7 och anledningarna var många.
Både framsidan och baksidan täcks av gorillaglas 5. Bakstycket och kanterna runt mobiltelefonen är av plast men en plast av hög kvalitet. Baksidan är visserligen av plast men en plast som har täckts av glas.
Telefonens design är imponerande och jag måste säga att det känns som en flaggskepps mobil i handen. Den inte bara känns som en toppmobil, den ser också ut som en.
Ljudet är också bra.  Den levereras med android 9 Pie och tillverkaren Xisomis skinn MIUI 10 som är ett bra skinn även om jag personligen föredrar ett rent system.
Processorn som är en relativt kraftfull budgetprocessor i mellanklass ser till att allt flyter på smidigt.
Xiaomi Redmi Note 7 är en mycket bra telefon, den är  snabb och har en perfekt kombination av procesorn Snapdragon 660 samt ett RAM minne på 4 GB. Den har ett stort batteri, fingeravtrycksläsare och dubbla bakåtriktade kameralinser och att mobilen kostar endast 2300 kronor är imponerande




Xiaomi Redmi Note 7 har en LCD display på 6,3 tum med 1080×2340 pixlar och en pixeltäthet på 409 ppi (pixlar per tum) vilket innebär att displayen är skarp och tydlig. Bildförhållandet är 19:5 och både displayen och baksidan av glas skyddas av Gorilla glas 5.
Displayen är av bra kvalitet men utan att hamna på samma höga nivå som smartphones i den högsta prisklassen. Displayen är väldigt ljus och färgerna är naturliga och skarpa.  Ljudkvaliteten hos högtalaren och ljudet från kopplade hörlurar är även bra. Xiaomi Redmi Note 7 har till skillnad från många andra mobiltelefoner ett hörlursuttag.
Batteriet är på 4000 mAh och det tar cirka två timmar att ladda batteriet fullt med den medföljande laddaren. Batteriet har stöd för snabbladdning men den laddare som man får i förpackningen är en vanlig laddare.
Selfie kameran vilken är lokaliserad i flärpen längst upp på displayen är på 13 Megapixlar och med den får man funktionen Face unlock.
På baksidan sitter en kameralins på 48 Megapixlar samt en djupsensor på 5 Megapixlar och kameran är en vidvinkel lins med PDAF och LED blixt.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB hos min mobiltelefon men det finns en ändå billigare variant med ett RAM minne på 4 GB men ett internminne på 32 GB. Minnet är möjligt att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB. Den har med andra ord fullt tillräckligt med minne för att passa de flesta tillverkare.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 660 processor på 2,2 GHz och detta är en ganska kraftfull processor som inte hamnar allt för långt ifrån toppmodellernas kraft.
Telefonen har ett hörlursuttag och en IR-Blaster med vilken du kan styra olika elektroniska produkter som till exempel en stereo eller en TV och det är väldigt praktiskt.
Xiaomi Redmi Note 7 är ett utmärkt val för
användare som inte vill spendera så mycket, men ändå vill ha några av de fördelar som introducerats av den nya generationen hårdvara.
Jag är extremt nöjd med Xiaomi Redmi Note 7 när det gäller precis allt från design till prestanda och jag är ändå mer nöjd när jag tänker på vad jag har betalat för den här produkten.
Det enda som saknas är trådlös laddning och vattentålighet men det kan man klara sig utan ifall priset är rätt.
Ett stort tack till min kära hustru Gisella som gav mig mobiltelefonen som födelsedags present nyligen.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.