Xiaomi Redmi Note 7 Pro VS Nokia 6.2


Både kinesiska Xiaomi och finska HMD Global, som tillverkar Nokia är väldigt duktiga på att ta fram bra budgetmobiler i mellansegmentet.
Mobiltelefoner som erbjuder mycket för de pengar som konsumenten spenderar på att införskaffa en av deras mobiler. Men trots det är de fortfarande ganska okända här i landet.
Detta är märkligt i ett land som enligt propagandan är ett av världens mest teknik intresserade land.
I det här inlägget jämför jag Xiaomi Redmi Note 7 Pro och Nokia 6.2.
Rent designmässigt är det inte mycket som är unikt med någon av dessa mobiltelefoner som har den vanliga kombinationen av material.
De har stora displayer med flärp och tunna ramar runt sina displayer. Baksidorna av plast täcks av glas och även kanterna är av plast men en plast av hög kvalitet.
Xiaomi Redmi Note 7 Pro har två kameralinser på baksidan och de är placerade vertikalt under varandra på telefonens vänstra hörn.
Likheterna fortsätter genom att mobiltelefonerna har fingeravtrycksläsare på baksidan.
En av de stora designfunktionerna på telefonen är den stora, runda kameraklumpen med de tre bakre kamerorna och en blixt.


Dom här mobiltelefonerna ligger på samma nivå ungefär när det gäller specifikationer och design. Så om du ska välja mellan dessa två blir det svårt att välja.
Nokia 6,2 och Xiaomi Redmi Note 7 Pro här var sin LCD display på 6,3 tum. Nokia har bildförhållandet 19:9 och Xiaomi har bildförhållandet 19:5 skyddade av Gorilla glas 5.
Xiaomis display har 1080×2340 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 409 ppi (pixlar per tum) och Nokias display har 1080×2280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 400 ppi (pixlar per tum).
Skarpheten är en anings aning bättre hos Xiaomi Redmi Note 7 Pro även om skillnaden är marginell så man kan säga att de hamnar väldigt nära varandra när det gäller display kvalitet.
Nokia 6,2 har ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 64 GB och också Xiaomi Redmi Note 7 Pro har samma värden.
Nokia 6,2 har en basvariant med ett RAM minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB men det är förstås bättre att skaffa den bättre varianten av samma smartphone om man har ekonomisk möjlighet till det.
Nokian har en åttakärnig Snapdragon 636 processor på 1,8 GHz och denna processor är äldre och svagare än den åttakärniga Snapdragon 675 processor på 2 GHz som sitter under chassit hos Xiaomi Redmi Note 7 Pro. Xiaomis mobil vinner därför denna rond.
Båda mobiltelefonerna har plats för minneskort så minneskapaciteten kan utökas en hel del men tänk på att allt oftast inte är möjligt att spara på microSd kort.
Den finsk tillverkade telefonen har tre kameralinser på baksidan och den kinesiska mobilen har två så det är en fördel i Nokias riktning när det gäller fotografering.
Nokia 6,2 har en kameralins på 16 Megapixlar (vidvinkel lins), en på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en djupsensor på 5 Megapixlar. Kamerorna har PDAF.
Den framåtriktade selfie kameran är på 8 Megapixlar.
Xiaomi Redmi Note 7 Pro har en kameralins på 48 Megapixlar och en djupsensor på 5 Megapixlar. Kamerorna har PDAF.
Den främre kameralinsen är på 13 Megapixlar.
Att ha flera olika kameralinser med flera olika funktioner som följd därav är naturligtvis bra men sedan är det lika viktigt att ha kameror som tar skarpa, tydliga bilder och därför blir det lika när det gäller betyget av de två enheternas kameror.
Xiaomi Redmi Note 7 Pro har ett batteri på 4000 mAh och som dessutom har stöd för snabbladdning vilket Nokia 6.2 saknar.
Nokia 6.2 har också ett mindre batteri på 3500 mAh. När det gäller batteritiden vinner Xiaomi.
Sedan har vi det där med priset. En Nokia 6.2 kostar 2790 kronor och det priset gäller modellen med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 64 GB.
Xiaomi Redmi Note 7 Pro säljs inte i Sverige men den nästan likvärdiga Xiaomi Redmi Note 7 (endast processorn skiljer åt) kostar 2290 kronor vilket medför att den nätt och jämnt vinner när det gäller priset.
Skillnaden på 500 kronor är inte särskilt stor men kan vara viktig ifall man har en tajt budget.







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.