Samsung Galaxy A60


Samsung Galaxy A60 överraskar inte på något område utan är exakt vad du kan förvänta dig av en mobiltelefon i mellansegmentet. Det finns en hel del kinesiska konkurrenter vars likvärdiga mobiltelefoner har en mer premium design för ungefär samma pris.
Samsung Galaxy A60 använder inte premiummaterial så baksidan och sidorna är gjord av plast.  Endast framsidan har glas och Samsung säger att det är det gamla gamla Gorilla Glass 3. Du kan definitivt känna att telefonen är av plast.
Displayen är stor och har ett hål för den främre kameralinsen. Därmed saknar mobilen helt flärp vilket kan vara både något du anser är en fördel eller nackdel beroende på vilken typ av design du föredrar i det avseendet. Ramarna runt displayen är tunna.
På baksidan sitter 3 kameralinser samt en fingeravtrycksläsare.
Telefonen har en USB Typ C port men saknar hörlursuttag.


Displayen är en LCD display på 6,3 tum med bildförhållandet 19: 5 och 1080×2340 pixlar. Pixeltätheten blir därför på 409 ppi (pixlar per tum) vilket bör anses vara ganska skarpt och tydligt.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är hos basmodellen 64 GB men det existerar en variant med mer internminne och den har 128 GB. Dessutom är det möjligt att installera ett minneskort på upp till 1 TB.
Den här mobilen har gott om utrymme och det är en stor fördel. Att äga en smartphone med ont om inbyggt minne kan var oerhört irriterande eftersom den lilla mängden tillgängligt minne fylls upp fort med en seg och laggande mobiltelefon som direkt följd.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie men det rör sig inte om ett rent operativsystem då det kommer med Samsungs skinn.
Den främre kameralinsen i det runda hålet i displayens vänstra överkant är på 16 Megapixlar och på baksidan sitter en kameralins på 32 Megapixlar, en ultra vidvinkel lins på 8 Megapixlar och en djupsensor på 5 Megapixlar.
Kamerornas detaljnivå är inte imponerande på något sätt och bilderna ser något urvattnade ut så kamerakvaliteten är inte den bästa. Samsung Galaxy A60 kan ta helt okej bilder vid bra ljusförhållanden men bilderna duger ej för den mer kräsne användaren.
Det inbyggda batteriet är på 3500 mAh och det har stöd för snabbladdning.
Denna smartphone har både en fingeravtrycksläsare och Face unlock funktion och när det gäller dessa upplåsnings metoder är fingeravtrycksläsaren bättre. Med den främre selfie kameran går upplåsningen lite långsammare än det gör hos en del andra smartphones i samma prisklass.
Samsung Galaxy A60 har inte släppts till försäljning i Sverige ännu så en svensk prissättning är inte känd men hos GearBest säljs den för 2300 kronor. Med det priset som grund kan man räkna ut ett pris inklusive moms och då landar priset på 3000 kronor. Sedan tillkommer säljarens vinst.
Det priset medför att det finns många bättre alternativ för en lägre eller samma kostnad.
Man kan till exempel få en Xiaomi Redmi Note 7 för endast 2300 kronor och även den har en processor i Qualcomms Snapdragon 600 serie, fingeravtrycksläsare, större batteri och en mer påkostad design med sitt bakstycke täckt av Gorilla glas 5.
Vad jag tycker är viktigt är att man ska undvika att köpa en ny mobiltelefon på impuls.
För att finna rätt smartphone bör man jämföra olika mobiler innan man bestämmer sig för att undvika felköp.
Med det sagt vill jag vara tydlig med att jag inte tycker att Samsung Galaxy A60 är en dålig mobiltelefon. Om du tycker om Samsung som märke och absolut vill äga en av deras budgetmobiler i mellansegmentet kan denna vara ett utmärkt alternativ.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.