Xiaomi Redmi Note 8T


Xiaomi Redmi Note 8T är endast en minimal uppgradering av Redmi Note 8, den nya telefonen har NFC vilket föregångaren saknar. NFC gör det möjligt att betala direkt med mobilen.
Xiaomi Redmi Note 8T täcks av ett Gorilla Glass fram och bak, vilket ger ett bekvämt och, ännu viktigare en mer elegant design. Det är imponerande eftersom de flesta smartphones till det här priset har ett chassi av plast.
På framsidan sitter en stor display med en liten flärp för den framåtriktade kameralinsen.
Ramarna runt skärmen är tunna men inte alls lika tunna som hos flaggskepps mobilerna och kanterna runt telefonen är av plast istället för metall. Plasten är däremot av en hög kvalitet och käns inte alls billig när man håller mobilen i handen.
Fingeravtrycksläsaren sitter på baksidan och där sitter också fyra kameralinser av hög kvalitet.
Mobiltelefonen har en design och specifikationer som du vanligtvis skulle betala mycket mer för och processorn känns också relativt kraftfull.
Den har ett hörlursuttag och naturligtvis har den en USB Typ C port. Något annat hade varit en ren skandal.


Displayen är en LCD display på 6,3 tum och den har 1080×2340 pixlar med en pixeltäthet på 409 ppi (pixlar per tum) blir displayen skarp och kontrastrik.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB och minnesmängden är möjlig att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB. Det innebär att denna smartphone har fullt tillräckligt med plats för att passa de flesta användare.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 665 processor på 2 GHz.
Det är den processorn som gör att mobilen hamnar i mellansegmentet av mobiltelefoner.
Processorn är ganska kraftfull och effektiv men når inte ända fram till topp prestanda.
Det existerar även en mobiltelefon med lägre specifikationer och en med mer inbyggt minne.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie men kommer med Xiaomis skinn MIUI 10.
Batteriet är på 4000 mAh och har stöd för snabbladdning. Batteristorleken i kombination med telefonens specifikationer som ju påverkar batteritiden ger en batteritid på en och en halv dag vilket är imponerande.
Selfie kameran är på 13 Megapixlar och på baksidan sitter fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), 2 Megapixlar (macro lins) samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt. Kamerornas kvalitet är god och kan ge fina bilder vid bra ljusförhållanden. Utvecklingen av mobil kameror har kommit väldigt långt, faktiskt så långt att det är svårt att hitta mobiltelefoner med helt värdelösa kameror. De riktigt dåliga kamerorna sitter nu endast i väldigt billiga lågbudget mobiler.
En Xiaomi Redmi Note 8T kostar endast 2290 kronor och det är ett väldigt bra pris om man tittar på design och prestanda.
Mobiltillverkaren Xiaomi har som affärsidé att erbjuda mycket för pengarna, oftast mer än de flesta konkurrenter och det lyckas man med genom att ta en liten vinst per mobil. Man tar maximalt ut 5 procent i vinst per enhet.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.