Realme X2 Pro


Realme X2 Pro är som de flesta smartphones som för närvarande finns på marknaden konstruerad kropp tillverkad av en kombination av material som plast, glas och metall. Både framsidan och baksidan är täckt av glas.
Kanterna är avrundade och av metall vilket ger ett bra grepp i handen.
Det glansiga chassit drar lätt till sig fingeravtryck och smuts men erbjuder en ren design. Det mest utmärkande designmässigt är de fyra vertikalt riktade kameralinserna vilka sticker ut en aning från chassit.
Fingeravtrycksläsaren är placerad under displayens yta och med den låses telefonen upp fort. Utvecklingen av den här typen av fingeravtrycksläsare går framåt och på kort tid har vi sett stora förbättringar när det gäller kvaliteten hos dessa.
Om du endast tittar på priset på enheten skulle du inte veta men specifikationerna är imponerande.
Realme X2 Pro har stereo högtalare med Dolby Atmos ljud på 24 bitar och 192 kHz vilket innebär ett väldigt bra ljud när man tittar på streamad film, spelar mobil spel eller lyssnar på musik.


Displayen är en AMOLED display på 6,5 tum med en liten flärp för selfie kameran på 16 Megapixlar. Displayen har 1080×2400 pixlar med en pixeltäthet på 402 ppi (pixlar per tum).
En skarp display av bra kvalitet med utmärkt kontraster och färgåtergivning.
Basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 64 GB men det finns ingen plats för ett minneskort.
Den bättre varianten har ett RAM minne på 8 GB samt ett internminne på 128 GB.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 855+ processor på 2,9 GHz vilket är en processor som sitter i många av årets toppmodeller.
Den här mobilen har gott om kraft och klarar lätt av det mesta utan problem.
På baksidan sitter fyra kameralinser. Huvudkameran är på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), en 13 Megapixlars telefoto lins, en 8 Megapixlars ultra vidvinkel lins samt slutligen en djupsensor på 2 Megapixlar.
De kommer med PDAF, 2×Optisk zoom och dubbla LED blixtar.
Kamera kvaliteten är bra så bilder tagna med mobiltelefonens kameror blir väldigt fina vid bra ljusförhållanden.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie med ColorOS 6.1.
Batteriet är stort på 4 000 mAh, och har en avancerad version av VOOC snabbladdning som är banbrytande och erbjuder 50W ström genom den medföljande och laddaren.  Vad detta i teorin innebär är en full laddning på bara 30 minuter under optimala förhållanden.
AMOLED 90 Hz-skärm, fem kameror, surroundljudhögtalare, en metall och glasdesign, ett stort batteri och mer än så. Nästan alla specifikationer som telefonfantast  kan önska sig och det till ett väldigt bra pris.
Jag har sett priser runt 5500 kronor men detta är en smartphone som inte säljs i Sverige och om du beställer ett exemplar från någon utländsk nätbutik kommer priset i slutändan bli högre än så. Den svenska momsen är nämligen inte inräknad i priset och även andra utgifter kan tillkomma.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.