Motorola Moto G8 Plus


Motorola Moto G8 Plus är en budgetmobil i mellansegmentet som har mycket att erbjuda för konsumenter som inte kan eller vill spendera så mycket på sin mobiltelefon.
Baksidan är av plast men ser ut som glas och är ganska motståndskraftig mot repor  men om du vill vara försiktig kan du välja att använda det medföljande silikon fodralet.
Den här telefonen är inte för tung men beroende på att chassit är konstruerat av plast.  Sidorna är glansiga och kan kännas lite hala.
Med en stor display som tar upp större delen av fronten, komplett med flärp rundade hörn och släta sidor följer Motorola Moto G8 Plus de rådande design trenderna vilket naturligtvis är positivt.
På baksidan finner man tre  kameralinser samt en fingeravtrycksläsare som låser upp telefonen snabbt.
Motorola Moto G8 Plus har stereo högtalare med Dolby Sound, ett hörlursuttag och en USB Typ C port.


Displayen är på 6,3 tum och det är en LCD display med 2280 x 1080 pixlar med tunna ramar runt om och en u formad flärp i toppen för att husera den främre kameran.
Skärmen har bildförhållandet 19:9 och skyddas av Gorilla glas 5. Pixeltätheten hamnar på 400 ppi (pixlar per tum).
Displayen är skarp och tydlig med bra betraktningsvinkel.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 512 GB. Denna mobiltelefon kommer med tillräckligt med inbyggt minne och att det är möjligt att sätta in ett microSd kort är en fördel med denna smartphone.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 665 processor på 2 GHz och det gör att mobilen hamnar i mellansegmentet.
I fronten sitter en selfie kamera på 25 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), en på 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en djupsensor på 5 Megapixlar.
Kamerorna på baksidan har PDAF, laser autofokus och LED blixt.
Moto G8 Plus huvudfokus är dess kameror och Dolby-stödda stereohögtalare.
Batteriet är på 4000 mAh och det är en bra batteri storlek med tanke på prestanda och displayens kvalitet.
Motorola Moto G8 Plus har ett pris på 2990 kronor och det är ett bra pris även om konkurrensen inom den prisklassen är ganska hård.
Huawei P30 Lite kostar lika mycket men har ett bakstycke täckt av glas till skillnad från Motorola Moto G8 Plus vars chassi är helt av plast.
Sedan finns också Xiaomi Redmi Note 7 som kostar 2290 kronor och har liknande specifikationer och även den har en baksida som har ett lager glas över sig.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.