Huawei P Smart Pro


Huawei P Smart Pro är en intressant mobiltelefon i mellanklass. Intressant på grund av selfie kameran som sitter i en motoriserad modul inne i mobilens övre kant och kameran glider upp ur chassit när du vill ta en bild med den.
Huawei P smart Pro har en stor skärm utan flärp, displayhål och annat som tar upp plats på skärmen.
Chassit är konstruerat av plast både på kanterna och på baksidan.
På baksidan i det övre vänstra hörnet finns ett något utskjutande block med tre kameror, en blixt och lite text precis nedanför.
Det finns ingen fingeravtrycksläsare eftersom den är lokaliserad i Powerknappen på höger långsida. Den vänstra långsidan är helt blank, utan knappar.
Huawei P Smart Pro har ovanligt nog nu för tiden ett hörlursuttag och i telefonens underkant sitter en USB Typ C port.


Huawei P Smart Pro har en stor LCD display på 6,6 tum med bildförhållandet 19:5 och har 1080×2340 pixlar med en pixeltäthet som då blir 391 ppi (pixlar per tum).
Skärmen i Huawei P smart Pro är ganska bra.  Den är ljus, men inte överväldigande.
Processorn är en åttakärnig Hisilicon Kirin 710F processor på 2,2 GHz och ett imponerande stort RAM minne på 6 GB. Ett så pass stort RAM minne är extremt ovanligt hos mobiltelefoner i den här kategorin av telefoner.
Internminnet är på hela 128 GB och det finns plats för ett minneskort på upp till 512 GB.
Det finns många fördelar med den här mobiltelefonen som nog tyvärr får det svårt att nå ut till många konsumenter på grund av att tillverkaren Huawei har svartlistats av den amerikanska regeringen.
I kameramodulen sitter en kameralins på 16 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en djupsensor på 2 Megapixlar. De har PDAF och autofokus.
Samtliga kameralinser hos denna smartphone ger fina bilder vid bra ljusförhållanden. Bilderna blir skarpa och färgåtergivningen är bra då kamerorna ger naturliga färger.
Idag är det få mobiler som har rent värdelösa kameror. Det märks tydligt att kamerakvaliteten har höjts rejält de senaste fem åren.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie med Huaweis skinn EMUI 9.1.
Batteriet är på 4000 mAh vilket är en godkänd batteristorlek. Batteritiden lär vara fullt acceptabel om man tittar på skärmens kvalitet och prestandan. En mycket skarp display behöver mer kraft för att hålla igång och det samma gäller processorer. En starkare processor drar mer ström.
Hos till exempel Netonnet kostar den här mobiltelefonen 3990 kronor och det är ett bra pris när man tittar på vad man får för pengarna.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.