Samsung Galaxy A10


Samsung Galaxy A10 är den smartphone teleoperatören Comviq erbjuder utan extra kostnad till de som skaffar Fastpris 10 GB med en bindningstid på 24 månader.
Som vanligt när det gäller de mobiltelefoner man får gratis från olika operatörer är det något som hamnar oerhört långt ifrån toppmodellerna när det gäller prestanda och design. Det rör sig nästan alltid om budgetmobiler eller lågbudget mobiler.
Många mobiloperatörer erbjuder gratis mobiltelefoner till kunder som förlänger sina abonnemang och accepterar du den telefon de erbjuder förlorar du möjligheten till att själv välja mobiltelefon mot avbetalning via abonnemanget. Detta är en stor nackdel.
Galaxy A10 har en överraskande aktuell design för en så pass billig smartphone med tunna ramar runt den stora displayen och en tårdropps formad flärp.  Chassit är däremot helt konstruerat av plast.
På baksidan sitter en kameralins och ingenting annat, resten av baksidan är helt blank. Detta på grund av att denna smartphone helt saknar fingeravtrycksläsare.
Den här mobilen kommer med den gamla MicroSD porten istället för den mer moderna USB Typ C porten vilket är synd när andra mobiltelefoner i samma prisklass har USB Typ C.
Om du vill beställa en Samsung Galaxy A10 och betala hela mobilens kostnad direkt kostar den 1690 kronor och det är ett billigt pris men då får man ju också det man betalar för.


Samsung Galaxy A10 har en LCD display på 6,2 tum med bildförhållandet 19:9 och den har 720×1520 pixlar. Pixeltätheten blir därför 271 ppi (pixlar per tum) och det innebär att displayen inte är den allra skarpaste.
Den är tillräckligt stor för att underlätta när man tittar på streamad film och spelar mobil spel men samtidigt är displayen inte tillräckligt skarp och tydlig för att ge den ultimata upplevelsen.
Processorn är en åttakärnig Exynos 7884 processor på
RAM minnet hos basmodellen är på 2 GB och internminnet är på 32 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 1 TB.
Sedan finns en variant med ett RAM minne på 3 GB men samma mängd inbyggt minne.
Samsung Galaxy A10 ligger långt ner i mobil kategorin, den hamnar nämligen i budgetsegmentet av mobiltelefoner.
Telefonen har en 13 Megapixlars bakåtvänd kamerasensor med vidvinkel lins och en 5 Megapixlars framåtriktad kamerasensor. De flesta konkurrenter har installerat så många linser som möjligt i sina smartphones eftersom det är den rådande trenden och det gäller även billigare modeller. Det är alltså något som Samsung valt att skippa hos den här mobiltelefonen.
Kamerorna har autofokus och LED blixt.
Den bakåtvända kameran tar övergripande godkända fotografier, även om de saknar detaljer.  Skärpanivåerna kan också vara högre, medan scener ofta ser övereksponerade ut.
Batteriet är på 3400 mAh och det är en batteristorlek som visserligen duger med tanke på mobiltelefonens prestanda men det hade inte skadat med ett större batteri.
Samsung Galaxy A10 är en smartphone som passar till den lättare användaren men knappast är lämplig för den som normalt brukar använda flaggskepps mobiler.
Ett exempel på en mobiltelefon som ligger i samma prisklass är Xiaomi Redmi 8 och den har en fingeravtrycksläsare, USB Typ C, dubbla bakre kameralinser samt ett större batteri. Den är med andra ord ett bättre alternativ.
Ska man då ta emot Comviqs julklapp? Det beror helt på vilken typ av användare du är och om du tänker behålla mobilen eller ge bort den till någon annan.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.