Motorola One Hyper


Motorola One Hyper är en av de bättre mobiltelefoner i den här prisklassen du kan köpa just nu.
Motorola har långsamt men säkert antagit nyare designtrender i sina budget- och mellantelefoner.
Det mest slående med Moto One Hyper, åtminstone i denna prisklass, är dess relativt moderna design.  Enheten erbjuder en display som nästan går kant till kant med tunna ramar  en och bara liten haka i botten och saknar helt flärp eller hål i skärmen för selfie kameran.
Den här mobilen har en motoriserad kameramodul som glider upp ur chassits överkant när man vill ta en bild med den framåtriktade kameralinsen.
Du startar den genom att trycka på kameraikonen i kamera appen.  Eller eftersom det här är en Motorola mobil är det möjligt att genom att vrida fram och tillbaka med telefonen aktivera den främre kameran som då glider upp fint.
Hyper är en mobiltelefon som är väldigt fokuserad på kamera upplevelsen.
Framsidan består till 90 procent av display och på baksidan sitter två kameralinser samt en fingeravtrycksläsare.
Kanterna runt telefonen är av metall och baksidan av glas och denna baksida är lätt avrundad för ett skönt grepp i handen.


Displayen är en LCD display på 6,5 tum med bildförhållandet 19:5 och 1080×2340 pixlar. Pixeltätheten landar därför på 396 ppi (pixlar per tum).
Under huven får du en åttakärnig Snapdragon 675 processor på tillsammans med 4 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Men om du behöver mer utrymme finns det en MicroSD kort plats. Motorola One Hyper har en relativt kraftfull processor som fungera anständigt.
Processorn gör att denna smartphone hamnar i kategorin mobiltelefoner i mellansegmentet.
Selfie kameran vilken är placerad i kameramodulen är på 32 Megapixlar och är en vidvinkel lins.
Kameralinserna på baksidan är på 64 Megapixlar (vidvinkel lins) och 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och de har PDAF, autofokus och LED blixt.
Det finns en Night Vision inställning för fotografering i svagt ljus, manuellt läge och RAW foto. Motorola One Hyper kan också spela in 4K video. Kamerakvaliteten är hög men inte lika hög som hos de dyrare toppmodellerna naturligtvis. Man får oftast det man betalar för men det är lätt att ta väldigt fina bilder med de här kamerorna.
Motorola One Hyper kallas så på grund av sin Hyper Charging teknik som laddar upp batteriet på 4000 mAh extremt snabbt men snabbladdaren följer inte med i paketet utan måste köpas separat. Detta som ett sätt att få ner mobilens pris.
Det följer istället med en vanlig laddare med medföljande kabel i förpackningen.
En Motorola One Hyper har en prislapp på 3990 kronor. För pengarna får man en kapabel mobiltelefon som passar den vanliga användaren som spelar enklare mobil spel, tittar på videos på YouTube och surfar ibland på nätet. Den passar inte fullt ut de användare som gärna spelar mer krävande mobil spel på de högsta grafiska inställningarna.
Mobiltelefonen har ett hörlursuttag och förstås den moderna USB Typ C porten.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.