Xiaomi Redmi Note 8 Pro


Xiaomi tillverkar produkter som erbjuder stort värde för pengarna.  Den kinesiska tillverkaren visade gång på gång under de senaste fem åren att den absolut kan dominera i detta avseende.
Detta är också fallet med Redmi Note 8 Pro som med 6 GB RAM och 64 GB intern lagring kostar 2790 kronor.
Mobiltelefonens byggkvalitet är på en mycket hög nivå och ger ett elegant intryck.  Först när du tittar närmare på kanterna på Redmi Note 8 Pro och håller den i handen kommer du att märka att kanterna är av plast.
Baksidan av plast täcks av Gorilla glas 5 och kameralinserna är placerade lodrätt under varandra på baksidans övre del. Fingeravtrycksläsaren sitter under kameralinserna och den är något för nära så att man riskerar att smutsa ner kamerorna med sitt finger.
Känslan i handen är ganska bra tack vare de böjda sidorna, men glasbakstycket gör att telefonen lätt drar till sig fingeravtryck. Detta medför att telefonen behöver torkas rent ofta under dagen ifall du använder mobilen utan fodral.
Som vanligt får man ett hörlursuttag och en USB Typ C port.


Xiaomi Redmi Note 8 Pro har en LCD display på 6,5 tum med bildförhållandet 19:5 och med 1080×2340 pixlar. Pixeltätheten blir på 395 ppi (pixlar per tum).
Displayen håller en bra kvalitet men eftersom det är en LCD display blir den svarta färgen inte fullt lika mörk som hos AMOLED displayer och en skärm av denna sort blir därför billigare för mobiltillverkaren. Det är anledningen till att billigare mobiltelefoner ofta har LCD displayer.
Displayen skyddas av Gorilla glas 5.
Processorn är en åttakärnig MediaTek G90T processor på 2 GHz och ett RAM minne på 6 GB. Internminnet är på 64 GB och det finns plats för ett minneskort på upp till 256 GB.
Detta är basmodellen men det existerar också
en annan variant som har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB.
Detta är alltså en smartphone som har fullt tillräckligt med utrymme vilket är en stor fördel. Telefonens livslängd blir därför längre.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie med Xiaomis skinn MIUI 10.
Selfie kameran är på 20 Megapixlar och på baksidan sitter fyra kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar ( ultra vidvinkel lins), 2 Megapixlar (macro lins) och en djupsensor på 2 Megapixlar. Xiaomi Redmi Note 8 Pro är kapabel till att ta fina bilder vid bra ljusförhållanden men kvaliteten blir inte fullt lika bra i mörkare omgivningar.
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning. Ett stort batteri med bra batteritid och snabbladdning är en mycket trevlig kombination.
Den här mobilen är ett mycket bra köp för den prismedvetna konsumenten som vill ha en utmärkt all round mobil till ett överkomligt pris. Tillverkaren Xiaomi som är världens fjärde största mobiltillverkare storsatsar på Sverige och Europa. Trots detta så är de fortfarande relativt okända här i landet.
Det beror på att vi svenskar är väldigt fokuserade på ett fåtal tillverkares telefoner och inte känner till andra tillverkare än dessa.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.