Xiaomi Redmi 8


Det är otroligt hur mycket mobiltelefon man kan få för pengarna nu för tiden. Man kan lätt få en riktigt duglig smartphone under tretusen kronor men de flesta konsumenter verkar ändå välja dyra flaggskepps mobiler när det är dags att skaffa en ny mobiltelefon.
Xiaomi Redmi 8 är en budgetmobil med ett pris på 1790 kronor och det priset gäller den bättre varianten med ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 64 GB.
Jag kan säga direkt att Xiaomi Redmi 8 är en bra telefon.  Men vad jag också kan säga är att Redmi Note 8T är bättre och kostar bara femhundra kronor mer.
Detta är dock fortfarande en budgettelefon, så konstruktionen är av plast men telefonen är välkonstruerad och plasten är av hög kvalitet. Den glansiga plasten har nackdelen att dra till sig fingeravtryck.
I fronten finns en stor display med tunna ramar och en liten flärp för selfie kameran.
Den avrundade baksidan har två kameralinser samt en fingeravtrycksläsare och i mobilens underkant sitter en USB Typ C port.


Den här mobilen har en LCD display på 6,2 tum med 720×1520 pixlar och en pixeltäthet på 270 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla glas 5. Skärmen är helt okej men.det rör sig absolut inte om någon HD display av högsta kvalitet, det märks att den sitter i en billig mobil och inte i en toppmodell.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB och man kan sätta in ett minneskort på upp till 512 GB ifall man vill ha extra utrymme.
Det finns en billigare variant med ett RAM minne på 3 GB och ett inbyggt minne på 32 GB.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 439 processor på 2 GHz och detta är en typisk budgetprocessor som är vanligt förekommande i den här kategorin av mobiltelefoner. Den är inte så kraftfull men den kan klara av något enklare mobil spel.
Xiaomi Redmi 8 passar den lätta användaren som mest använder sin smartphone för att ringa samtal och surfa på nätet men är knappast lämplig för att spela tekniskt avancerade spel eller titta på streamad film.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar och på baksidan sitter en kameralins på 12 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Det inbyggda batteriet är på 5000 mAh och har stöd för snabbladdning.
Ett stort batteri i kombination med en mindre skarp skärm och lite svagare processor ger fördelen med en fantastisk batteritid.
Xiaomi Redmi 8 bör ej misstas för en Xiaomi Redmi Note 8 vilket är en telefon med ett snarlikt namn men inuti finns inte många likheter. Den mobiltelefonen har även en mer premium design än Xiaomi Redmi 8.
Mitt ständigt återkommande råd till er läsare är att alltid jämföra olika mobiler innan man bestämmer sig. Se till att beställa en som täcker upp dina behov.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.