Motorola One Macro


Även hos billigare budgetmobiler i mellansegmentet är trenden idag inom smartphonedesign en framsida och baksida täckt av glas. Det är mest budgetmobiler i de lägre klasserna som är helt konstruerade av plast. Detta gäller inte Motorola One Macro som är konstruerad av plast.
Displayen är som vanligt stor och har en liten flärp i överkanten, med ramar runt displayen som är relativt tunn men inte fullt lika tunna som hos dyrare toppmodeller.
Den huvudsakliga attraktionen hos Motorola One Macro är den dedikerade makrolinsen på 2 Megapixlar på baksidan vilken har gett mobilen sitt namn. Den låter dig förstöra bilder upp till fem gånger.
På baksidan sitter totalt tre kameralinser och en fingeravtrycksläsare sitter i en knapp med Motorola logga i mitten av telefonens övre del.
Den här mobilen har ett hörlursuttag samt en USB Typ C port.
Detta är en helt ny modell som lanserades i Oktober 2019.


Displayen är en LCD display på 6,2 tum med bildförhållandet 19:9 och det betyder att displayen är mer långsmal än de brukade vara för ett par år sedan. Man gör på detta sätt för att få ut mer display men samtidigt undvika att få en väldigt bred mobiltelefon som därmed blir besvärligare att hålla i handen.
Skärmen har 720×1520 pixlar och en pixeltäthet på endast 270 ppi (pixlar per tum). Att displayen inte är så skarp och tydlig med mycket kontrast är den här mobilens största nackdel.
Priset är däremot dess stora fördel för fast man får en bra all round telefon i mellansegmentet betalar man som om den vore en budgetmobil.
Som ett sätt att få ner priset sitter det en åttakärnig MediaTek Helio P70 processor på 2 GHz under chassit. Processorn hamnar mer eller mindre på samma nivå som Snapdragon 660 vilket innebär att Motorola One Macro hamnar i mellansegmentet av mobiltelefoner.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB med möjlighet att få mer minneskapacitet via ett minneskort på upp till 512 GB.
Selfie kameran i flärpen är på 8 Megapixlar och har funktionen Face unlock vilket innebär att displayen kan låsas upp genom att den främre kameralinsen läser av och känner igen ditt ansikte.
Huvudkameran på baksidan är på 13 Megapixlar och det finns också en Macro lins på 2 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, laser autofokus och LED blixt. Med Macro linsen är det möjligt att zooma in upp till fem gånger men de 2 Megapixlarna känns för få för att ge ett fantastiskt resultat. Kamerakvaliteten är okej men inte mer än så.
Batteriet är på 4000 mAh och saknar stöd för snabbladdning men batteristorleken är fullt godkänd med tanke på Motorola One Macros prestanda.
Motorola One Macro kommer in i ett extremt konkurrenskraftigt segment som har ett brett utbud av exceptionella enheter.
En stor fördel med denna smartphone är att dess prestanda landar i mellanklass men priset är mer budgetpris och det gör telefonen ganska intressant för dig som vill ha en billig mobiltelefon som fortfarande fungerar tillräckligt bra för att spela mobil spel och andra lite mer krävande uppgifter.
Prislappen landar på 1990 kronor och det gör mobilen lämplig för personer som inte vill eller kan spendera så mycket på sin mobiltelefon men ändå få något hyfsat som fungerar under dagligt användande.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.