Nokia 2.3


Nokia 2.3 är en ny budgetmobil från HMD Global som har presenterats nu i December.
De största fördelarna inkluderar att vara en del av Android One programmet, ett 4000 mAh batteri och dubbla kameralinser på baksidan.
Displayen på framsidan är som vanligt stor och har en tårdropps formad flärp medans baksidan består av texturerad plast.
Nokia 2.3 saknar fingeravtrycksläsare och har en microUSB port för laddning istället för den moderna USB Typ C porten.
Däremot har den ett hörlursuttag vilket är något som är ovanligt förekommande nu för tiden när mobiltillverkarna riktar in sig mot trådlösa hörlurar.
Den här mobiltelefonen kommer troligen till Sverige någon gång i början av nästa år och är en uppföljare till Nokia 2.2.


Displayen är en LCD display på 6,2 tum med bildförhållandet 19:9 och med 720×1520 pixlar med en pixeltäthet på 271 ppi (pixlar per tum).
Fördelen med den stora skärmen för mediakonsumtion dras ned av den låga pixeltätheten.
Processorn är en åttakärnig MediaTek Helio A22 processor på
RAM minnet är på endast 2 GB och det inbyggda minnet är på 32 GB med möjlighet till att få mer utrymme via ett MicroSD kort på upp till 400 GB.
Det är främst den lite svagare processorn och materialvalet som gör Nokia 2.3 till en budgetmobil även om priset naturligtvis påverkas av detta.
Denna smartphone passar den lättare användaren som inte har höga krav när det gäller prestandan men passar definitivt inte den som är van med att använda en toppmodell.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie och det systemet är rent vilket är en stor fördel. Nokia 2.3 är med i Android One programmet och det innebär att man får uppdateringar av systemet i minst två år efter att telefonen har släppts samt säkerhets uppdateringar i minst tre år.
Kamerorna består av en 13 Megapixlars huvudkamera och en 2 Megapixlars djupsensor. Kamerorna har autofokus och LED blixt.
Selfie kameran som finns i en flärp i fronten är dock en på 5 Megapixlar.
Kamerakvaliteten är som förväntat i den här prisklassen nämligen okej men inte mer än så.
Batteriet är på 4000 mAh och det är en batteristorlek som med tanke på mobilens specifikationer bör ge en batteritid på upp till två dagar.
Köp aldrig första bästa mobil utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på vad du brukar använda din mobiltelefon till. Jämför olika smartphones som passar din budget och välj den som är bäst när det gäller specifikationer och design.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.