Sony Xperia L3


Sony Xperia L3 är en budgetmobil helt konstruerad av plast. Baksidan ser ut att vara täckt av ett lager glas men är av plast. Sidorna runt mobilen är också av plast vilket medför att mobilen varken ser ut eller känns som en dyr mobiltelefon. Detta är något som många telefoner i samma prisklass klarar betydligt bättre.
Sony Xperia L3 är en mobiltelefon med bildförhållandet 18:9, det vill säga en mer långsmal form som vi vant oss med på så kort tid att mobiltelefoner med det gamla bildförhållandet 16:9 numera känns omoderna och föråldrade. Displayen har både en stor panna och haka, det vill säga breda svarta kanter både ovanför och under skärmen. Här finns ingen display med flärp vilket ju är mer modernt 2019.
En häftig funktion som tagits från Sonys flaggskepps mobiler är den sidmonterade fingeravtrycksläsaren. Telefonen har alltså en fingeravtrycksläsare trots sitt billiga pris men den är inte fullt lika snabb som de som sitter i mer dyra modeller.
Detta är en budgetmobil och som en mobil i den kategorin ofta gör ger den inte det bästa av någonting.  Den presterar bara tillräckligt bra för att hålla de flesta budgetköpare nöjda.
I underkant sitter en USB Typ C port för laddning av enheten vilket inte alltid är en självklarhet hos mobiler i den här kategorin av mobiltelefoner.


Displayen är en LCD display på 5,7 tum med 720×1440 pixlar så pixeltätheteten landar på 282 ppi (pixlar per tum). En display med så liten mängd pixlar medför naturligtvis att displayen inte är av den skarpaste sorten och om du tidigare har använt en toppmobil märker du skillnaden i skärm kvalitet direkt.
Om displayen duger för dig eller inte kan endast du själv avgöra eftersom det är du som bäst vet vad du brukar använda din mobiltelefon till. Att till exempel titta på streamad film eller spela mobil spel blir ju mer njutbart på en smartphone med en skarp och tydlig display.
Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
RAM minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB med plats för ett minneskort så minneskapaciteten går att utöka med hjälp av ett MicroSD kort på upp till 1 TB.
Processorn är en åttakärnig MediaTek Helio P22 processor på 2 GHz och den processorn är en typisk budgetprocessor så förvänta dig inte en super kraftfull processor.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar och det är en vidvinkel lins och på baksidan sitter en kameralins på 13 Megapixlar också den en vidvinkel lins samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerakvaliteten är okej men inte mer än så.
Bilder tagna en solig dag blir urvattnade troligen på grund av displayens begränsade ljusstyrka. Likt många andra telefoner i denna kategori är bildkvaliteten på natten ganska dålig. Det är egentligen endast de mer dyra flaggskepps mobilernas kameror som faktiskt klarar av att ta fina bilder i mörkare miljöer.
Batteriet är på 3300 mAh och har funktionen snabbladdning.
Batteristorleken är en aning för liten men kan duga om man kollar på telefonens specifikationer som ju påverkar batteritiden.
En kraftfull processor och en skarp, stor display förbrukar mer ström än en mobiltelefon med en mindre display med färre pixlar och en svagare processor.
Sony Xperia L3 kostar 1990 kronor och det är ett okej pris med tanke på vad man får men om man endast lägger till 500 kronor kan man få något som är mycket bättre.
Man kan till exempel få en Xiaomi Redmi Note 8T, Motorola Moto G7 eller en Samsung Galaxy A40. Samtliga av dessa mobiltelefoner är betydligt bättre än Sony Xperia L3 på alla områden från design till prestanda och det är ju viktigt att få en så bra smartphone som möjligt för de pengar man kan spendera.
Det finns några saker som jag gärna vill få så många som möjligt att förstå och en av dessa är att man alltid bör jämföra olika mobiler och välja den bästa möjliga inom sin budget. Handla inte en ny mobiltelefon på impuls.
Är Sony Xperia L3 en dålig smartphone? Nej det är den inte. Idag existerar knappt någon riktigt dålig mobiltelefon men om den här mobilen duger för dig avgörs helt av vad du brukar använda din mobiltelefon till.











Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.