Xiaomi Redmi Note 8T Moonshadow Grey


Xiaomi Redmi Note 8T är en budgetmobil i mellansegmentet som nu finns i den nya färgen Moonshadow Grey. Det här är en mobiltelefon som erbjuder mycket för pengarna likt många andra mobiltelefoner från Xiaomi.
Den har en stor display med relativt tunna ramar runt om sig och i displayens överkant sitter en liten flärp som innehåller den främre kameran. Ramarna är tunna men inte flaggskepps tunna bör påpekas men då kostar den här mobiltelefonen mindre än hälften så mycket som dessa. Faktum är att man skulle kunna köpa tre stycken Xiaomi Redmi Note 8T till priset av en Samsung Galaxy S10 Plus.
Kanterna runt telefonen är av plast men baksidan är av glas och på baksidan sitter fyra kameralinser samt en fingeravtrycksläsare.
Denna smartphone har en USB Typ C port, hörlursuttag och en IR blaster som gör att du kan använda din mobil som fjärrkontroll till olika tekniska prylar. Designen är väldigt bra helst med tanke på vad man betalar för mobiltelefonen.
Mitt enda klagomål när det gäller konstruktionen är att kameramodulen sticker ut för mycket, vilket gör att mobiltelefonen  gungar fram och tillbaka avsevärt när du använder den liggande på ett bord.


Displayen är en LCD display på 6,3 tum med bildförhållandet 19:5 och 1080×2340 pixlar. Pixeltätheten landar på 409 ppi (pixlar per tum) och den har med andra ord en något skarpare display än Huawei P30 Pro som jag nyligen har bloggat om.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 128 GB hos modellen som kostar 2490 kronor. Det är den varianten man bör satsa på eftersom den med ett inbyggt minne på 64 GB endast kostar 100 kronor mindre och när man spenderar mer får man mycket mer utrymme i sin telefon.
Ett minneskort på 256 GB är möjligt att montera in ifall man vill utöka minneskapaciteten ytterligare.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 665 processor på 2 GHz och det är främst processorn och RAM minnet som gör att Xiaomi Redmi Note 8T hamnar i mellansegmentet.
Selfie kameran är på 13 Megapixlar och det är en vidvinkel lins.
Kameralinserna på baksidan är på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), 2 Megapixlar (Makro lins) och en djupsensor på 2 Megapixlar.
Kamerakvaliteten är god även om kamerorna inte når upp till flaggskepps standard men det kan man knappast förvänta sig av en mobil som är så pass billig.
Batteriet är på 4000 mAh och har snabbladdnings funktion. Batteritiden lär vara bra med tanke på mobilens specifikationer och batteristorleken.
Xiaomi tillverkar mobiltelefoner som erbjuder stort värde för pengarna.  Den kinesiska tillverkaren visade gång på gång under de senaste fem åren att den absolut kan dominera i detta avseende. Om man är ute efter en billig smartphone som trots sitt billiga pris har bra specifikationer och design kan jag rekommendera att kolla in Xiaomis utbud av telefoner. De har inte bara mobiler i mellaklass utan de har också flaggskepps mobiler.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.